Gündem Atatürk milletin ortak değeridir

Atatürk milletin ortak değeridir

05.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Samsun'da Atatürk'ün Onur Anıtı'na gerçekleşen saldırıya iktidar ve muhalefetten sert tepki geldi:

Atatürk milletin ortak değeridir

ÖNDER YILMAZ Ankara - TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Türkiye Büyük Millet Meclis’nin ilk başkanı, Milli Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet olarak sahip çıktığımız hatırasına yönelik Samsun’da gerçekleşen provokatif saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Sosyal medyada yapılan paylaşımlara bakarsanız bunun arkasındaki provokatif yapıların kimler olduğunu görürsünüz. Ama şunu unutmasınlar, eski Türkiye yok artık. Arzu ettikleri sonucu alamayacakları provokatif eylemlerdir bunlar. Türkiye vesayet odaklarının at koşturacağı bir ülke değil.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına yapılan saygısızlıkları ve provokasyonları kınıyoruz. Atatürk, İstiklal Savaşı’mızın başkomutanı, Yüce Meclis’imizin ilk başkanı ve ilk Cumhurbaşkanımız olarak milletimizin müstesna değeridir. Aziz hatırasına dönük her türlü saygısızlığa ve provokasyona geçit vermeyiz.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu: Atatürk’ün heykeline saldırıyı her şekilde kınıyoruz. Atatürk bu miletin ortak değeridir. Dolayısıyla milletin bu konudaki hassasiyetine yapılmış saldırı hiçbir şekilde affedilemez, kabul edilemez. 

Haberin Devamı

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır: Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e yediden yetmişyediye herkes ve her dönem sevgi saygı ve minnet duyduk. Bu gibi hareketlerin kışkırtıcı provokatif olduğunu düşünüyorum. Olaya karışanları şiddetle kınıyorum. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: Samsun’daki Atatürk anıtına yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Onur Anıtı olarak bilinen bu anıt sadece Samsun için değil ülkemiz için, verdiğimiz kurtuluş mücadelesi için ve hepimiz için büyük önemdedir.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Şunu bütün dünya bilsin ki Atatürk, aziz milletimizin millî bir değeridir. Atatürk’e saldıranlar vatan, millet ve cumhuriyet düşmanlarıdır. Saldırganların ardındaki yönlendiricilerin de bir an önce aydınlatılmasını bekliyor, bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

MSB’den Atatürk’e minnet paylaşımı

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından anlamlı bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, "Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda; bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi minnet, saygı ve şükranla anıyoruz" denildi.