Gündem Ateş Hekimoğlu Timuçin Esen kimdir? Timuçin Esen dizileri

Ateş Hekimoğlu Timuçin Esen kimdir? Timuçin Esen dizileri

17.12.2019 - 16:20 | Son Güncellenme:

Timuçin Esen yeni dizisi ile bu akşam izleyici karşısına çıkıyor. Dünyaca ünlü House M.D. dizisinden uyarlama olan Hekimoğlu dizisinin başrolünde yer alan Timuçin Esen kimdir? Ateş Hekimoğlu karakteri ve Timuçin Esen ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Ateş Hekimoğlu Timuçin Esen kimdir Timuçin Esen dizileri

Hekimoğlu dizisinin başrolü Ateş Hekimoğlu'nu canlandıran Timuçin Esen kimdir? Timuçin Esen hangi dizilerde rol aldı? İşte Timuçin Esen ile ilgili merak edilenler...

Haberin Devamı

ATEŞ HEKİMOĞLU KİMDİR?

40’lı yaşlarında. Tıbbi Sherlock Holmes. Bir tıp dehası… Ateş Hekimoğlu, enfeksiyon hastalıkları ve nefroloji konusunda nam salmış başarılı bir doktordur. Hekimoğlu zekası ve hastalıkları teşhis ederken kullandığı farklı yöntemleriyle şaşırtır ve hayranlık uyandırır. Her yeni karmaşık vaka onun için çözülmeyi bekleyen bir bulmaca gibi, kışkırtıcı ve heyecan vericidir. “Herkes yalan söyler” cümlesi klasik haline gelen Hekimoğlu, bu özelliklerinden dolayı takip edilmesi zevkli ve vazgeçilmez bir karakterdir.

TİMUÇİN ESEN KİMDİR?

Mahmut Timuçin Esen 14 Ağustos 1973, Adana doğumludur. Ankara Ted Koleji Mezunudur. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde iki yıl okuduktan sonra İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne geçer. İtalya ve ABD'de de tiyatro eğitimi almıştır. Los Angeles’taki California Insitute of the Arts Üniversitesi’nde 7 yıl sinema - yönetmenlik üzerine master yapmıştır. Ayrıca ABD’deki ünlü oyuncu koçu Larry Moss’un öğrencilerinden biridir.

Haberin Devamı

Öğrencilik yıllarında 'Çıkmaz Sokak' adında orta metrajlı bir film çekmiştir. Bu filmde Engin Günaydın ve Olgun Şimşek rol almıştır. Türkiye’ye döndükten sonra, Gurbet Kadını dizisinde “Hakkı Ağa” rolüyle gönüllerde taht kuran oyuncu, dizi sonrasında Meltem Cumbul ve Şener Şen’le beraber Gönül Yarası adlı sinema filminde rol almıştır. Bu filmde “Halil” karakterini canlandıran Esen, canlandırdığı bu karakterle 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ve SİYAD(Sinema Yazarları Derneği)'da“ En iyi Yardımcı Erkek oyuncu ödülünü almıştır.

Sonrasında yonetmenliğini Uğur Yücel'in yaptigi Yazı Tura adlı filmde asker rolünü canlandırmıştır. Hırsız Polis adlı dizide “Çınar” rolüyle izleyicilerin beğenisini toplamıştır. 2006-2008 yılları arasında Melih Cevdet Anday'in eseri olan Mikado'nun Çöpleri isimli tiyatro oyununda rol almıştır. Sanatçı Tolga Örnek'in yönetmenliğini yaptığı Labirent filminde Meltem Cumbul'la tekrar kamera karşısına geçmiştir. Sanatçı bu rolüyle 17. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri töreninde Ayhan Işık Özel Ödülü'nü almıştır. Aynı zamanda bu rolüyle Uluslararası Madrid Film Festivali Yabancı Dilde En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilmiştir.

Haberin Devamı

Ayrıca sanatçının 18.02.2011 tarihinde çıkardığı 'Mayhoş' adında bir albümü vardır.

Galip Derviş isimli dizinin jenerik müziğini seslendirmiştir.

2014-2015 yıllarında Gönül İşleri dizisinde "Yılmaz Durmaz" (Deli Yılmaz) karakterine hayat vermiştir.

2016-2017 yılları arasında başrolde oynadığı Bodrum Masalı dizisindeki Faryalı karakteri ile bir kez daha büyük beğeni toplamıştır. 2018 yılında ise Nurgül Yeşilçay'la başrolünde yer aldığı Gülperi dizisinde rol almıştır. Son olarak Müslüm filminde Müslüm Gürses'i canlandırmıştır.

Bilge Türe ile 2012 yılından beri birliktedir. Ayda isminde kız çocuğu vardır.

TİMUÇİN ESEN FİLMLERİ

Müslüm 2018
Martıların Efendisi 2017
Senin Hikayen 2013
Kumun Tadı 2012
Labirent 2011
Gönül Yarası 2005
Yazı Tura 2003
Deliyle Geçen Gece 2003

TİMUÇİN ESEN DİZİLERİ

Hekimoğlu 2019-
Gülperi 2018- (Avukat Kadir Aydın)
Bodrum Masalı 2016-2017 (Faryalı)
Gönül İşleri 2014-2015 (Yılmaz)
Vicdan Aralık 2013-Ocak 2014 (Yunus)
Hırsız Polis 2005-2007 (Komiser Çınar)
Gurbet Kadını 2003-2005 (Hakkı)