Gündem Atilla Taş da gözaltında

Atilla Taş da gözaltında

01.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medya da FETÖ/PDY terör örgütü lehine propaganda yaptıkları iddiasıyla hakkında gözaltı kararı çıkarılan 35 isimden 12’si gözaltına alındı.

Atilla Taş da gözaltında

Şarkıcı ve Meydan gazetesi köşe yazarı Atilla Taş Gemlik’teki dinlenme tesisinde gözaltına alınırken, Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türk Solu dergisi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu da savcılığa teslim oldu. Hakkında gözaltı kararı olanlar arasında eski Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık, Meydan gazetesi eski Ankara Temsilcisi Ömer Şahin, eski Bugün Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, eski STV spikerleri Asım Yıldırım ve Kemal Gülen ile gazeteci Yavuz Baydar da var.

Medyada FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik gözaltı kararlarının ardından polis tarafından aranmaya başlanan şarkıcı Atilla Taş, İstanbul yolunda Gemlik’te gözaltına alındı. Polis, Taş’ı daha önce yakalanan 9 şüphelinin tutulduğu İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürdü. Taş gözaltına alınmadan birkaç saat önce Periscope’tan yaptığı yayında, “Benim ülkeme bir tek ihanetimi bulsunlar, kimseye bırakmam kendimi asarım! İçim rahat, başım dik, alnım açık. Hiç yorulmasınlar. Nereye, hangi savcıya ifade vermem gerekiyorsa hemen yola çıktım zaten İstanbul’a doğru” ifadelerini kullandı.

18’i yurtdışına kaçtı

Taş’ın ardından dün sabah saatlerinde kapatılan Millet gazetesi Yazıişleri Koordinatörü Mutlu Çölgeçen de İstanbul’da yakalandı. Aranan diğer şüphelilerden Türk Solu yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu da adliyeye giderek teslim oldu.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci sayısı 12’ye yükselirken, şüphelilerden 18’nin yurtdışına çıktığını tespit eden polis yurt içinde firar durumunda olan 5 kişiyi yakalamak için operasyon başlattı.

Hakkında gözaltı kararı verilen ancak yapılan aramalarda adreslerinde bulunamayan ve bir kısmının yurt dışına çıktığı tespit edilen, 23 şüphelinin isimleri şöyle:

“Ergun Babahan, Eyüp Can Sağlık, Mehmet Yavuz Baydar, Erhan Başyurt, Abdülkerim Balcı, Asım Yıldırım, Önder Deligöz, Ali Selçuk Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Ali Yurttagül, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, Kemal Gülen, Mahmut Akpınar, Prof. Dr. Osman Özsoy, İhsan Yılmaz ve Savaş Genç.”