GündemAtölyelerde de sanat konuşulacak

Atölyelerde de sanat konuşulacak

10.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde Sabancı Üniversitesi’nin Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Programı’ndan 1999 - 2015 arasında mezun olan 110 öğrenciden 20’sine ait eserlerin sergilendiği ‘Buluşma… Reunion’ sergisi önceki gün açıldı.

Atölyelerde de sanat konuşulacak


Bağımsız bir jüri tarafından seçilen sanatçıların yer aldığı sergide kentsel dönüşümden, sanat deneyiminin yansımalarına, militarizmden belleğe pek çok kavram ve konu etrafında üretilmiş farklı disiplinlerden eserler yer alıyor.
Düşünsel sanat
26 Temmuz’a dek sürecek sergide, Aslı Narin, Baptiste Croze, Berke Soyuer, Beyza Boyacıoğlu, Burcu Yağcıoğlu, Cemre Yeşil, Deniz Gül, Deniz Üster, Ege Kanar, Egemen Demirci, Elif Süsler, Erdem Taşdelen, Hasan Salih Ay, Hayal Pozantı, İz Öztat, Julia Kul, Onur Ceritoğlu, Tan Mavitan, Meriç Algün Ringborg ve 2003’den vefat ettiği 2013 yılına kadar Sabancı Üniversitesi çatısı altındaki metal atölyesinde çalışmalarını sürdüren, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Programı öğrencilerine destek veren heykeltıraş Bayram Candan’ın eserleri izlenebilecek.
Sergi kapsamında sanatçılar, sergi kataloğuna yazılarıyla katkıda bulunan Sabancı Üniversitesi mezunları ve öğretim üyeleri konuşmalar yapacak. Bu kapsamda ilk konuşma bugün saat 14.00’te Övül Durmuşoğlu, Egemen Demirci ve Erdem Taşdelen tarafından Sabancı Müzesi’nde yapılacak.
‘Sergi kapsamında çeşitli atölyeler düzenlenecek. Atölyelerde katılımcılar “Sanatçı kimdir?”, “Sanatçıyı bir yapıta götüren yolculuk nasıl başlar?”, “Bir düşünce nasıl görünür olur?” gibi güncel sanata dair sorulara yanıt arayacaklar. Atölyelere 1999-2010 doğumlu çocuklar katılabilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler