Gündem AVM'de 80 liraya diş beyazlatma işlemi yapmışlar

AVM'de 80 liraya diş beyazlatma işlemi yapmışlar

30.03.2022 - 06:30 | Son Güncellenme:

Bahçelievler’deki Metroport AVM’de Lübnan’lı bir şirkete ait olduğu belirtilen bir markanın açtığı stantta diş beyazlatma ve bakımı yapılması tepkilere neden oldu.

AVMde 80 liraya diş beyazlatma işlemi yapmışlar

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Alışveriş merkezinde bulunan bir diş hekimi adayının ortaya çıkardığı merdiven altı sağlık hizmetinin sosyal medaya yansımasının ardından Bahçelievler Halk Sağlığı Müdürlüğü ve ilçe zabıta ekipleri AVM'de denetim yaptı. Yapılan incelemede firma yetkilisi ve çalışanlarının diş tedavisi konusunda eğitim ve yetkinliğinin olmadığı tespit edilirken, stant zabıta ekiplerince sökülerek kaldırıldı.

Haberin Devamı

AVM yetkilileri standın üç aydır kurulu olduğunu belirtirken, stant çalışanlarının diş beyazlatma işlemi karşılığında 80 lira aldıkları öğrenildi. Halka açık alanlarda bu tür uygulamaların yapılmasının insan sağlığı açısından sakıncalı olduğunu belirten İstanbul Dişhekimleri Odası Denetleme Kurulu Üyesi Arthur Bozacıoğlu, “Klinikler, hastaneler, muayeneler bu işlemler için var. AVM’ler ise alışveriş için var” dedi. Alışveriş Merkezi yetkilileri, Clara Smile adındaki firmanın 3 aydır stantta diş beyazlatma aparatı, macunu gibi kozmetik ürünlerin satışını yaptığını belirterek bu süre içerisinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, standın da prosedürlere uygun açıldığını belirtti.