Gündem AVM'ler kapatılıyor mu, pazarlar kapatıldı mı? AVM çalışma saatleri...

AVM'ler kapatılıyor mu, pazarlar kapatıldı mı? AVM çalışma saatleri...

01.12.2020 - 17:51 | Son Güncellenme:

Semt pazarları ve alışveriş merkezleri (AVM)'ler koronavirüs ek tedbirleri kapsamında yeniden düzenlendi. Buna göre pazarlar kapatılıyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı açıklamaları sonrası vatandaşların merak ettiği konulardan biri de AVM ve pazar yerlerinin durumu oldu. İşte, AVM çalışma saatleri ve pazar yerleri çalışma düzeni hakkında alınan kararlar...

AVMler kapatılıyor mu, pazarlar kapatıldı mı AVM çalışma saatleri...

Kabine Toplantısı'nda alınan önemli covid-19 önlemleri arasında pazarlar ve AVM'lerin müşteri sayısı oldu. Kullanıcılar, 'pazar yerleri kapanacak mı?' sorusunu araştırır hale geldi. Hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma kısıtlamalarının yer aldığı yeni tedbirler arasında bulunan AVM müşteri sayısı kararı da uygulamaya geçecek. 

Haberin Devamı

AVM'LER KAPATILDI MI, NE ZAMAN KAPATILACAK?

16 Kasım'da alınan kararlar doğrultusunda alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece saat 10:00 ile 20:00 arasında vatandaşlara hizmet sunabiliyorlardır. 30 Kasım günü yapılan Kabine Toplantısı'nda ise müşteri sayısında sınırlandırma fikrinin hayata geçirilmesi planlandı. Böylelikle 1 Aralık'tan itibaren her AVM ve semt pazarı için aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısı il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları kararıyla ayrı ayrı belirlenecek.

PAZAR YERLERİ KAPANIYOR MU?

Koronavirüs tablosundaki artışlar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri duyurdu. Buna göre AVM ve pazar yerlerinin müşteri sayısı kısıtlanacak. İlgili yerlere gidecek müşteri sayısı İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından belirlenecek.