Gündem AVRUPA’YI KAR TÜRKİYE’Yİ YAĞMUR VURDU

AVRUPA’YI KAR TÜRKİYE’Yİ YAĞMUR VURDU

23.12.2009 - 02:07 | Son Güncellenme:

Avrupa’da birçok kent kar ve soğuk nedeniyle zor günler yaşarken, Türkiye’de de şiddetli yağış ve rüzgâr yurdun çeşitli bölgelerinde su baskınları ve heyelanlara neden oldu. Tekirdağ’da bir kişi, lodos nedeniyle sobadan sızan gazdan zehirlenerek can verdi

AVRUPA’YI KAR TÜRKİYE’Yİ YAĞMUR VURDU

MİLANO’DA KAR SEFERBERLİĞİ
Soğuk hava ve kar yağışı Avrupa’da yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hava sıcaklıkları dünden itibaren artmaya başlasa da özellikle ulaşımda büyük sıkıntı yaşanıyor.
İtalya’nın Milano kentinde aşırı kar yağışı yüzünden tıkanan yolları açmak üzere ordu göreve çağırıldı. 800 İtalyan askeri, Milano sokaklarındaki karı temizlemekle görevlendirildi. Kentte ve ülkenin kuzeyinde ulaşımın aksadığı, yüzlere uçuşun iptal edildiği ve binlerce tren yolcusunun kapanan yollar yüzünden trenlerde ya da istasyonlarda mahsur kaldığı belirtildi.
Polonya’da son 24 saatte 10 kişinin daha soğuk hava yüzünden hayatını kaybetmesiyle 1 Aralık’tan bu yana soğuklar yüzünden ölenlerin sayısı 79’a yükseldi. Ülkede geçen cuma gününden itibaren hava sıcaklığı -20 dereceye kadar düşmüştü ancak dün sıcaklıkların 0 dereceye yükseldiği belirtildi.
Soğuk hava yüzünden hayatını kaybedenlerin büyük kısmının evsizler olduğu bildirildi.
Avrupa’nın en yoğun üçüncü havalimanı olan Almanya’daki Frankfurt havaalanında önceki gece uçuşların iptal edilmesinden 8 bin yolcu etkilendi. 5 bin yolcunun civardaki otellere yerleştirildiği, 3 bin kişininse geceyi havaalanında geçirdiği belirtildi. Frankfurt havaalanı yerel saatle 23.00-03.00 (TSİ: 00.00-04.00) arasında uçuşlara tamamen kapatılırken, daha sonra da çok sayıda uçuşta iptal ve erteleme yaşandı.
İngiltere’de de başkent Londra’daki havaalanlarında trafik aksarken karayollarında da tıkanıklık yüzünden binlerce sürücü araçlarını yollarda bırakmak zorunda kaldı.
Bu arada, geçen cumartesi günü soğuk hava yüzünden trenlerin bozulmasıyla kapatılan Manş Tüneli’ndeki tren seferleri dün tekrar başladı. Ancak Noel tatili yüzünden talebin fazla olması sebebiyle zorluklar yaşandığı, yetkililerin önümüzdeki birkaç gün içinde “gerekli olmayan” seyahatlerden kaçınılması uyarısı yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

AVRUPA’YI KAR TÜRKİYE’Yİ YAĞMUR VURDU

Almanya’da nehirler buz tuttu.

AVRUPA’YI KAR TÜRKİYE’Yİ YAĞMUR VURDU

Balkan Şehitliği ile Kırkpınar Er Meydanı sular altında kaldı.
DHA

Kırkpınar meydanı sular altında
ADANA

Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve rüzgâr, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Valilik yakınındaki demiryolu köprüsünün alt geçidi sular altında kaldı. Yolun kapatılmasına rağmen alkollü bir sürücü alt geçide girince mahsur kaldı. Yardımları kabul etmeyen sürücü zor anlar yaşattı. Sürücüyü ikna edemeyen ekipler, iş makinesiyle aracı iterek sudan çıkardı. Alkollü sürücü daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.
MANİSA
Demirci ilçesine bağlı Tekeler Köyü’nde şiddetli yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Köyde iki katlı bir ev boşaltıldı.
KAYSERİ
Melikgazi ilçesi Caferbey Mahallesi’nde bulunan tek katlı eski bir evin toprak damı çöktü. Evde mahsur kalan Sibel Yeltekin (17) ile kardeşi Murat Yeltekin (13), dışarıda olan anneleri Saniye Yeltekin’i cep telefonuyla arayarak yardım istedi. Saniye Yeltekin’in polisten yardım istemesi sonucu olay yerine gelen itfaiye ekipleri, her an çökme tehlikesi olan evden iki kadeşi kurtararak dışarı çıkardı.
MERSİN
Bozyazı ilçesinde hortum nedeniyle bazı seralar zarar gördü. Bir elektrik direğinin yıkılması nedeniyle Ağzıkara Mahallesi ’ne bir süre elektrik verilemedi.
MUĞLA
Fethiye ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle kanalların taşması sonucu Sağlık Sitesi başta olmak üzere çok sayıda binada su baskını yaşandı. Sitedeki dairelerin ve villaların zemin katları suyla dolarken, vatandaşlar ulaşımlarını şişme botlarla sağladı.
DHA, AA

Haberin Devamı

AVRUPA’YI KAR TÜRKİYE’Yİ YAĞMUR VURDU

Fethiye’de şişme botlarla ulaşım sağlandı. / AA

BULGARİSTAN ve Edirne’de aşırı yağışlar nedeniyle taşan Tunca Nehri’nin debisinin düşmesine rağmen, Suakacağı Köyü’nden yeni ulaşan su Sarayiçi alanında bulunan Balkan şehitliği ile Kırkpınar Er Meydanı’nı tamamen sular altında bıraktı. Polis ekipleri taşkının olduğu bölgelerde 24 saat nöbet tutarak vatandaşların buralara giriş ve çıkışına izin vermedi.
FIRAT KESKİNKILIÇ Edirne DHA