Gündem Avrupalı başkanlar İstanbul’da buluştu

Avrupalı başkanlar İstanbul’da buluştu

30.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Şehirler Birliği (EUROCITIES) üyesi kentlerin belediye başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ev sahipliğinde buluştu.

Avrupalı başkanlar İstanbul’da buluştu

 

GÜLDEN ÇOKTAN/İSTANBUL- İtalya’nın Floransa Belediyesi, kentlerinde düzenlemeyi planladığı “Büyüyen ve Gelişen Şehirler Belediye Başkanları ile Buluşma” toplantısını, İstanbul’a taşıdı.

Haberin Devamı

‘Sesimiz duyulsun’

Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de bulunduğu Avrupa Şehirler Birliği (EUROCITIES) üyesi 8 belediye başkanı, “Büyüyen ve Gelişen Şehirler Uluslararası Belediye Başkanları İstanbul Dayanışma Toplantısı”nda bir araya geldi. İBB’nin Saraçhane’deki binasında gerçekleşen buluşmaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Floransa Belediye Başkanı ve EUROCİTİES Başkanı Dario Nardella, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, Hannover Belediye Başkanı Belit Onay ile EUROCITIES Genel Sekreteri Andre Sobczak katıldı. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo yazılı; Utrecht Belediye Başkanı Sharon Dijksma, Linz Belediye Başkanı Klaus Luger ve Hamburg Belediye Başkanı Dr. Peter Tschentscher de buluşmaya video-mesaj yolladı. Buluşmanın moderatörlüğünü Prof. Dr. Murat Somer yaptı.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan İmamoğlu, şehirler ve demokrasilerin tarihsel olarak birlikte geliştiğini söyledi. Bu durumun günümüzde de devam ettiğini belirten İmamoğlu, “Adalet için, erdemlerin en büyüğü ve en değerlisidir derler. Adalet duygumuzu kaybedersek, insan olmaktan çıkarız” dedi.

Floransa Belediye Başkanı Nardella da, “Bugün hepimiz için dileğim, çalışmalarımız aracılığıyla diyaloğu teşvik etmeye devam edebilmemizdir. Toplumlarımızın sesi olan belediye başkanlarının sesi duyulsun” dedi.