Gündem Avustralya’yı yeniden kesfettik

Avustralya’yı yeniden kesfettik

01.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Filmlerde, belgesellerde merakla izlediğimiz yerli topluluklar, canlılar ve tarihi mekânlarla yüz yüze gelmek, dokunmak, hissetmek ve koklamak başkaymış. Sürprizler ülkesi Avustralya’yı keşfe çıktık

Avustralya’yı yeniden kesfettik



ENÇ KAŞİFLER programı kapsamında 8-17 Aralık tarihlerinde Avustralya’daydık. Bu seyahatten önce Avustralya hakkında fazla bilgimiz yoktu, ancak gezinin ilk gününden itibaren sayısız deneyim kazandık. Gezi süresince Avustralya’nın tarihi ve kültürel güzelliklerini görmek heyecan vericiydi. Yerli topluluklar, canlılar ve tarihi mekânlarla yüz yüze gelmek, dokunmak ve hissetmek başkaymış.
Melbourne’ün yeşillikler içerisindeki modern yapılaşmasına ve Sydney’deki kültürel dokuya hayran kaldık. Seyahatimizde Melbourne’ün simge binalarından Eureka Tower’ı, Viktorya Ulusal Galerisi’ni ve renkli sahiliyle St. Klida’yı gördük. 270 km’lik Büyük Okyanus Yolu’nda tarihi bilgilerimizi pekiştirdik. Sydney’de Opera Binası’nın yanı sıra Aborjin kültürünü keşfe çıktık; Tree Sisters gibi mitolojik hikayeleri dinledik. Gold Coast ve Surfers Paradise ise gezimizin son duraklarıydı. Gezi süresince çok güzel fotoğraflar çektik.

Haberin Devamı

‘Hayalime kavuştum’

DİLAN ÖYKÜTURNA

Gençler başta olmak üzere herkesin beğenerek izlediği televizyon programı Güldür Güldür’de Burcu tiplemesini canlandıran oyuncu Aylin Kontente ile bir araya geldik. Keyifli bir söyleşi yaptık:

Nasıl bir çocuktunuz?

Ne deseler, tamam diyen, uslu bir çocukmuşum. İlkokulda, ortaokulda öğretmenlerimin taklitlerini yapardım. Yazları bir arkadaş topluluğumuz vardı. 4-5 kişi her yaz mutlaka gösteri yapardık.

Dersleriniz nasıldı?

Dersi derste dinleyen biri değildim. Hayallere dalardım. Sınava son iki gün kala oturup notlara çalışırdım ama hep teşekkür alırdım.

Çocukken size ne olacaksın diye sorduklarında cevabınız neydi?

Annem Yalan Rüzgarı’nı izliyordu. Orada avukat sahneleri vardı. Herkes şıktı. Ben Türkiye’deki adliyeleri öyle zannediyordum. O yüzden önce avukat olmak istiyordum sonra da dansçı çok olmak istedim. Hiçbirini olamayıp hepsini olabileceğim oyuncu oldum.

Haberin Devamı

Tiyatrocu olmaya ne zaman karar verdiniz?

Lisede okul tiyatrosunda oynarken hocalarımdan çok iyi tepki alıyordum. Annem de çok destek verdi. Bir gün Dokuz Eylül Üniversitesi’nin önünden geçiyorduk. Gel soralım dedi. Gittik, sorduk sınavlara bir ay var dediler. Çalıştım ve kazandım.

İleriye dönük planlarınız neler?

Çok fazla ileriye dönük plan yapan biri değilim. Huzur bulduğum işlerde olmaya çalışıyorum. Şu güne kadar en büyük hayalim aile kurmaktı. Bir çocuğum olsun, bir ailem olsun istedim; oldu. O yüzden çok fazla ileriye dönük bir planım yok açıkçası.

Doğa’l haberler

Eğitime dijital boyut geldi

Doğa Koleji Tuzla Kampüsümüz, teknolojiyi eğitime taşıyor. Kampüste, teknoloji deneyim sınıfları, bilgisayar müzesi de bulunuyor.

Elif Şafak’tan yazarlık dersi

Yazar Elif Şafak, Doğa Koleji’nin yaratıcı yazarlık dersi kapsamında, çocuklara hitap ettiği son kitabı “Sakız Sardunya”nın söyleşi programı ve imza günü için öğrencilerle buluştu.

Lösemiye meydan okuduk

Bursa Doğa Koleji’nin tüm kampüslerindeki arkadaşlarımız, Tofaş-Karşıyaka Basketbol maçına 984 bilet satıp, gelirini LÖSEV’e bağışladı.

Haberin Devamı

Yeni yıl dileklerimiz...

* İrem Hazal Alkan 7-A (Beyoğlu Doğa Koleji Meclisi öğrencisi): Yeni bir yıla girmek çok heyecanlı. LÖSEV’e katkı sağlamak için yaptığımız projeler, okul içinde düzenlediğimiz motivasyon projeleriyle heyecanlı bir yıl geçirdik. 2015’te de güzel anılar biriktireceğimizden hiç şüphem yok. Beyoğlu Doğa Öğrenci Meclisi olarak yeni yılda projelerimizi arttırmak ve yeni başarılara imza atmak en büyük isteğimiz.
* Fuat Sarı 6-A (Beyoğlu Doğa Koleji Meclisi öğrencisi): 2014’te hem yeni bir kampüsün ilk öğrencileri olma mutluluğunu hem de öğrenci meclisinin üyesi olma heyecanını yaşadım. 2014’te çok başarılı projeler yaptık. 2015’in daha güzel ve başarılı bir yıl olmasını diliyorum.
Köpek istiyorum
* Asya Uçak (Beykoz Ortaokul Öğrenci Meclis Başkanı - 7. sınıf öğrencisi): Bu yıl güzel ve bizi mutlu eden haberler aldık. Örnek vermem gerekirse: Ben, bu yıl öğrenci meclis başkanı seçilip bir sürü projeye imzamı attım. Bu sayede size şu an bunları yazabiliyorum. Ve yeni yıldan şunu istiyorum: LÖSEV gibi faydalı diğer sosyal sorumluluk projeleriyle fayda sağlamak, kendim için sağlık, başarı, mutluluk ve bir de köpek istiyorum. Ve sizler için de.
* Baran May 5-C (Beyoğlu Doğa Koleji Meclisi öğrencisi): 2014 yılında Beyoğlu Doğa Koleji’nde Meclis başkanı oldum ve çok gurur duydum. Bu mutluluk için Özlem öğretmenime çok teşekkür ederim. Bu yılı güzel projeler, çalışmalar ve organizasyonlarla çok mutlu geçirdim. 2015 yılında ailem ve okulum, arkadaşlarım ve öğretmenlerimle mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum.
* Azra Yaşar (Beykoz Ortaokul Öğrenci Meclis Üyesi- 6. Sınıf öğrencisi): Çok monoton bir yıl geçirirken Doğa Koleji’nde sınıf başkanı ve dolayısıyla meclis üyesi olmamdan sonra çok heyecanlı zamanlar geçirdim. Çünkü; LÖSEV yararına bir çok etkinlik düzenlenmesinde, arkadaşlarıma projeyi anlatarak katkı sağladım. Bu bana çok şey kazandırdı. Başarılı bir öğrenciyim, 2014’teki başarımı 2015’te de göstermek istiyorum. 2015’teki yeni sosyal sorumluluk projemizi heyecanla bekliyorum. Tüm öğretmenlerime, aileme, arkadaşlarıma, sevdiklerime, insanlığa mutlu yıllar diliyorum.

Umutsuzluk olmasın
* Emre Demir (Beykoz Doğa Koleji 8. Sınıf öğrencisi -Ortaokul Öğrenci Meclis Üyesi): Yarın TEOG sonuçları açıklanıyor. 2015’in bana ilk getireceği şey bu sonuçlar olacak. Aslında nasıl girersek yıla öyle geçermiş ya muhtemelen iyi geçecek. Çünkü sınavım iyi geçti. Mutlu bir yıl geçirdim. 2014 ile aram iyiydi yani. 2015 de iyi geçecek ve ben bir lise öğrencisi olacağım. Ne zaman bu kadar büyüdüm, bilmiyorum. 2015, bana sağlık, mutluluk ve başarı getirsin. Tabii tüm sevdiklerime de.
* İbrahim Adem Ababey (Beykent Doğa Koleji Meclis Başkanı): 2014 yılı acılarıyla, hüzünleriyle, bazen mutluluklarıyla, bizi güldürebilen dostlarımızın varlıklarıyla geçti ve gitti. Şimdi yeni bir yıla ‘merhaba’ diyeceğiz. Kimimiz üniversiteye, kimimiz liseye, belki de kimimiz daha ilk defa okula başlamanın heyecanını yaşayacak. Yeni yılda eğitimde ve liderlikte ülkemizin umutlarını Doğa’da yeşertmeye devam edeceğiz. Yeni yıl kimimize sevinç, kimimize mutluluk, kimimize pişmanlık, kimimize özlem getirecek. Ne olursa olsun yaşamak değil, yaşamaya çalışmak güzel ve her şeye değerdir. Umutsuzluk barındırmayan; başta ailenizle ve sevdiklerinizle geçirebileceğiniz koca bir yıl dilerim. Hoş geldin 2015.