Gündem Avusturya’da ikinci sapık baba dehşeti

Avusturya’da ikinci sapık baba dehşeti

26.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avusturya’nın Almanya sınırında yaşayan bir babanın, eve kitlediği iki kızına 41 yıl boyunca tecavüz ettiği ortaya çıktı

Avusturya’da ikinci sapık baba dehşeti

Adı açıklanmayan 80 yaşındaki adam, zihinsel özürlü olan iki kızını, geniş bir evin tek bir odasına kapattı. Kızlarının iletişim kurmalarına izin vermeyen adam, düzenli olarak kızlara tecavüz etti.
Kızların üç yıl önce ölen annelerinin de durumdan haberdar olduğu ama korktuğu için olayı polise bildirmediği tahmin ediliyor. Olay ise adam yine kızlarından birine tecavüz etmeye çalışırken düşüp başını yarması sonucunda ortaya çıktı. Bugün 53 ve 45 yaşlarında olan kızların, 1970 yılında babaları tarafından kitlendikleri odadan hiç çıkmadıkları ve dış dünyayla hiçbir şekilde iletişim kurmadıkları tespit edildi. Zihinsel özürlü olan kızların, yaşadıkları travma sonrasında durumlarının iyice ağırlaştığı ve tedavi için bir hastaneye kaldırıldıkları kaydedildi.
Hakkında soruşturma başlatılan yaşlı adamın kaçma riski bulunmadığı gerekçesiyle evinde tedavi görmesine karar verildi. Olay, yine Avusturya’da öz kızını 24 yıl boyunca kitli tutarak ona tecavüz eden ve kızından 7 çocuğu olan Josef Fritzl’i hatırlattı.