Gündem Aydın’da Alevi evlerine işaret

Aydın’da Alevi evlerine işaret

06.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Didim ilçesinde bir apartmandaki Alevi ailelerin daire kapılarına ‘Aleviler’e Ölüm, Aleviler’i yakın’ yazıldı

Aydın’da Alevi evlerine işaret

Aydın’ın Didim ilçesi Hisar mahallesi 2232 Sokak’ta bulunan bir apartmanda Alevi iki ailenin evinin kapısı işaretlenip, boyayla “Aleviler’e Ölüm, Aleviler’i yakın” yazılması endişe yaratırken, Alevi vatandaşlar sorumluların bulunmasını istedi. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi yetkililerinden Hasan Dikçe olayın 6 Mayıs Hıdırellez kutlamalarının öncesinde meydana gelmesinin önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Didim’de bugüne kadar birçok inanç ve görüş sorunsuz olarak yaşadı. Bu saatten sonra bu tip olayların yaşanması bizleri endişeye sevk ediyor. Apartmanda oturan 7 aile var ve bunlardan sadece ikisinin Alevi kökenli. Olayı her kim ya da kimler yapmışsa apartmanda yaşayanları çok iyi biliyor.”
İlçede endişe yaratan olayın zanlılarını bulmak için polis ekipleri çalışmalara başladı. İlk olarak, işaretleme yapılan ve yazı yazılan kapılarda parmak izi araştırıldı.

Protesto edildi
Alevi 2 ailenin evinin kapısının işaretlenip, boyayla ’Alevilere Ölüm, Alevileri Yakın’ yazılmasına ilçedeki Aleviler’den tepki geldi. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi üyesi 200 kişi Cemevi’nden Jandarma Kavşağı’na kadar “Didim Maraş olayacak, yaşasın halkların kardeşliği” diye slogan atarak yürüdü.
Avukat Zekiye Baran, geçen hafta benzer bir olayın Didim Mavişehir Mahallesi’nde görüldüğünü ancak, önemsemediklerini söyledi. Baran her iki mahallede kullanılan boyaların aynı olduğunu da öne sürdü.

Haberin Devamı

Aydın’da Alevi evlerine işaret

Olayı araştıran polis ekipleri, kapılardaki yazı ve işaretleri inceleyip parmak izi tespiti için çalışma yaptı.

Aydın’da Alevi evlerine işaret