Gündem AYM, Yargıtay ve Danıştay’da 100 gözaltı

AYM, Yargıtay ve Danıştay’da 100 gözaltı

26.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay’da görevli 100 kişi gözaltına alındı.

AYM, Yargıtay ve Danıştay’da 100 gözaltı

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Danıştay çalışanlarına yönelik operasyon gerçekleştirildi. FETÖ üyesi oldukları tespit edilen ve haklarında gözaltı kararı bulunan Danıştay çalışanı 80 kişiden 65’i, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Önceki gün de Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’da aralarında zabıt katibi, şoför, şef ve veri kontrol uzmanları ile büro memurlarının da bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmıştı. Anayasa Mahkemesi’nce dün yapılan açıklamada, daha önce görevden uzaklaştırılan 5 personel hakkında gözaltı kararı verildiği ifade edildi. Danıştay’da gerçekleştirilen operasyonla, gözaltına alınanların sayısı 100 oldu.