Gündem Ayn İsa’ya operasyon sinyali

Ayn İsa’ya operasyon sinyali

26.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’de terör örgütü DSG/YPG’ye karşı gereken adımların atılacağını belirterek harekat mesajı vermesinin ardından bölgeye askeri sevkiyat artarak sürüyor. Sevkiyat daha çok Şanlıurfa’nın Akçakale ve Suruç sınır hattında yoğunlaşıyor.

Ayn İsa’ya operasyon sinyali

NAMIK DURUKAN Ankara - SMO’dan sevkiyat

Haberin Devamı

Olası harekâta katılacak SMO gruplarının büyük bir bölümünün, liderlerinin bir araya gelerek yaptığı durum değerlendirmesinin ardından Afrin bölgesinden Tel Abyad’a doğru yola çıktığı ileri sürüldü. Bölgeye sevk edilenler arasında Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekâtlarına katılmış operasyon birliklerinin de yer aldığı bildirildi. Olası harekatın merkezleri arasında gösterilen M4 karayolu üzerindeki Ayn İsa ile Til Temir kasabaları çevresindeki mevziler güçlendirildi. Menbiç ile Ayn el Arap (Kobani) sınır hatlarında ise askeri önlemler arttırıldı. Sınır hattında İHA ve SİHA’larla örgütün askeri faaliyetleri yakından izlenmeye başlandı.

TSK destekli SMO savaşçılarının sınır hatlarındaki hareketliliği Suriye rejim ordusu ile terör örgütü DSG/YPG’yi de harekete geçirdi. Rejim ordusu Halep bölgesinden Ayn İsa’ya ağır silah desteğinde asker sevk ederken, sınır hatlarındaki karakollarını güçlendirdi. Terör örgütü de bölgedeki ağır silah desteğindeki silahlı gruplarını Ayn İsa, Til Temir ve Menbiç hattına konuşlandırdı.