Gündem Aynı araca 90 kişi birden binmişti!

Aynı araca 90 kişi birden binmişti!

01.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaza sonrasında işçi yakınlarının feryatları yürekleri burktu. 4 buçuk yaşındaki Nebi ise dedesi sayesinde kazadan yara almadan kurtulan tek yolcu oldu...

Aynı araca 90 kişi birden binmişti

Kaza sonrası morga gelen ve sinir krizi geçiren işçilerin yakınlarına güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri müdahale etti. İşçilerin yakınları her sabah Akşehir’den gelen ve işçileri taşıyan midibüslerin ayakta yolcu götürdüğünü öne sürdü. Morgda cenazesini teşhis eden bir kadın, “Olmaz olsun fakirlik. Nasıl dayanayım ben bu acıya, ciğerim yanıyor” diye feryat etti.

‘Yevmiyemiz 35 TL’
Midibüsün yara almadan kurtulan tek yolcusu 4.5 yaşındaki Nebi Ürkmez, kendisini kazada yaralanan dedesi Mevlüt Çeliker’in üzerine kapanarak kurtardığını anlattı.
Kazadan yaralı kurtulan Akşehir İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi yaşındaki Erkan Aslanalp (17) ile Atsız Ortaokulu öğrencisi kız kardeşi Sibel Aslanalp (14), “Aile bütçesine katkıda bulunmak için dün okulu asıp harçlığımızı çıkarmaya gittik. Sabah erken yola çıktık. Yevmiyemiz 35 TL. İşbaşı 06.00’da, iki mola veriliyor ve iş 15.00’te bitiyor. Herhangi bir sigortamız ya da güvencemiz yok” dedi. Kazada hayatını kaybeden 15 yaşındaki Veli Can Çelik’in Endüstri Meslek Lisesi 1’nci sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

‘Biz bittik fren patladı’
Kazada yaralanan Ümit Samur (23) ise “Sabah aynı dayıbaşına ait küçük bir minibüse Pazar Pazarı Mevkiinden bindim. Daha sonra Engirli mevkiinde midibüse bindim. Araca farklı yerlerden binenler de oldu. Ben ayakta yolculuk yapıyordum. Araç giderken bir patlama sesi duyduk. Sürücünün ‘Biz bittik, fren patladı’ diye bağırdığını duydum. Şoför aracın vitesini küçültmek istedi, ancak virajı alamayarak yandaki tepeye sevrulduk. Buraya tırmanan araç daha sonra su kanalına devrildi. İnsanlar birlirlerinin üzerine savruldu. Ben araçtan fırladım. Yol boyunca jandarma ya da polis kontrolü görmedim” dedi.

İlk değilmiş!
Kazanın meydana geldiği noktaya çok yakın bir yerde yaklaşık bir ay önce de benzer bir kazanın meydana geldiği öğrenildi. Söz konusu kazada yine içinde yaklaşık 50 kişinin bulunduğu bir midibüs kontrolden çıkarak devrildi. Bu kazada şans eseri kimse hayatını kaybetmezken aralarında durumları ağır olanların da bulunduğu yaklaşık 20 kişi yaralandı.
Olayda hayatını kaybedenlerin yakınları aynı araca daha önce de çok sayıda kişinin bindiğini gördüklerini söyledi. Yakınlar, “Bundan önce söz konusu araca 90 kişinin bile bindiğini gördüm. Bu ilk değil. Bu, yörenin bir gerçeği. İnsanlar aç kalmamak için bu yola başvuruyor” diye konuştu.