Gündem Aynı hastanede 2 kene kurbanı

Aynı hastanede 2 kene kurbanı

05.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 2.5 yaşındaki Muhammet Emin Bolat ile Erdem Uslu (23) öldü

Aynı hastanede 2 kene kurbanı

Cuma günü ailesiyle gittiği piknikte koltuk altına yapışan keneyi gören annesinin Sorgun Devlet Hastanesi’ne götürdüğü Muhammet Emin’in üzerindeki kene doktorlar tarafında çıkarıldı. Daha sonra ateşi yükselmesi sonucu çeşitli hastanelere götürülen Muhammet Emin, dün yaşamını yitirdi. Amcası Sedat Bolat çocuğun ölüm sebebinin Sorgun Devlet Hastanesi ile Yozgat’taki iki özel hastane olduğunu öne sürerek şikâyetçi olacaklarını belirtti.

‘Sinüzitsin sen’
Diğer kene vakasında ise 3 ay önce evlenen Erdem Uslu, pazar akşamı tarlada çalışıp eve geldikten sonra banyoda bacağına kene yapıştığını farketti. Sorgun Devlet Hastanesi’ne giden Uslu’nun bacağındaki kene doktorlar tarafından çıkarıldı. Çarşamba günü ateşi yükselen Uslu’ya iddiaya göre aynı hastanede kan değerlerinin normal olduğu ve sinüzit nedeniyle ateşinin yükseldiği söylendi. Perşembe günü durumu daha da ağırlaşan Uslu, dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.