Gündem Aynı suça farklı ceza

Aynı suça farklı ceza

07.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Afyon’da çarptığı araçta bir kişinin ölümüne neden olan Fatih Köstük, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul’da aynı suçtan yargılanan Rüzgar Çetin’e ise 7.5 yıl ceza verilmişti

Aynı suça farklı ceza

6 Aralık 2015’te Afyonkarahisar şehir merkezindeki bir kavşaktan dönüşe girerken kırmızı ışıkta geçerek içinde dört kişinin bulunduğu bir araca çarpan Fatih Köstük, araçta bulunanlardan Mustafa Talha Akçakaya’nın ölümüne, diğer üç kişinin de yaralanmasına sebep oldu. Kazaya dair başlatılan soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporlarında kırmızı ışıkta geçen aracın sürücüsü Köstük’ün ehliyetsiz ve ‘asli kusurlu’ olduğu, çarpılan araçtakilerin ise kusurunun bulunmadığı belirtildi.
Cezası artırıldı

Haberin Devamı

Soruşturma sonucu Köstük hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak’ suçundan dava açıldı. Afyon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, geçtiğimiz aralık ayında karara bağlandı; Köstük’ün 12 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme heyeti ‘eylemin kırmızı ışıkta geçilerek tehlikenin muhakkak olması karşısında taksirdeki bilinç ve irade halinin yüksekliğini’ dikkate alarak cezayı yarı oranda artırdı ve 18 yıla çıkardı. Mahkeme cezada herhangi bir indirim de yapmadı.

Çetin’e iyi hal indirimi

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin, 29 Ocak 2016’da Beşiktaş’ta hatalı şekilde şerit değiştirerek bir polisin ölmesine, diğerinin de yaralanmasına yol açmıştı. Alkollü olduğu da tespit edilen Çetin hakkında ‘Bilinçli Taksirle bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasına neden olmak’ suçundan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Bilirkişi raporlarında Çetin’in ‘asli kusurlu’, ölen ve yaralanan polislerin ise ‘kusursuz’ olduğu da belirtilmişti. Yargılama neticesinde ise Çetin, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 4 Ekim 2016’da 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilmişti. Ancak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, bu cezayı önce 9 yıla çıkarmış ardından ‘iyi hal’ gerekçesiyle 7.5 yıla indirmişti.