Gündem ‘Ayrım yapmadan herkese sesleniyoruz’

‘Ayrım yapmadan herkese sesleniyoruz’

22.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Ayrım yapmadan herkese sesleniyoruz’

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 1. Olağanüstü Genel Kurulu, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da konuşan Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Çeşitli çalıştay, seminerlerle ve programlarla bütün sivil toplum kuruluşlarının fikirlerini almaya devam edeceğiz” dedi. KADEM Genel Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu da kadınların gerek kamu gerekse özel sektörde görünen veya görünmeyen pek çok engelle karşılaştığını belirtti. Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise, KADEM’de kadın erkek ayırım yapmadan herkese seslendiklerini belirterek, “Amacımız sadece kadınların değil, ailenin ve toplumun huzuru ve refahı” dedi.

Haberin Devamı

‘Mutluluk duyuyorum’

Kurultayda bir konuşma yapan Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, görev süresince ortak akılla çalışacağını belirterek, “Çalıştay, seminerlerle ve programlarla sivil toplum kuruluşlarının fikirlerini almaya devam edeceğiz. Ne yapacaksak ortak akıl ve birlikte başarma, biz olma bilinciyle yapacağız” dedi.

‘Ayrım yapmadan herkese sesleniyoruz’

KADEM Ankara Temsilcisi görevinin ardından bakanlık görevine getirildiğini hatırlatan Selçuk, KADEM çatısı altında çalışmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bakanlık bünyesinde KADEM ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla güzel işler yapabileceklerini belirten Selçuk şöyle konuştu: “Ülkemiz son 16 yılda çok büyük değişim ve gelişimler gösterdi. Bu gelişim ve değişim sürecinin sonucu olarak da 24 haziranda yeni bir yönetim sistemine başladık. Bu değişim sürecinin en büyük mimarı da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yeni hükümet sisteminin ilk kabinesi olarak büyük bir mesuliyet taşıdığımızın farkındayız. İki güçlü bakanlığımızı iki başarılı kadın bakanımızdan devraldım. Her iki bakanımıza da yaptıkları başarılı hizmetler, kadını güçlendirme, istihdamı artırma projeleri ve sosyal hizmetler anlamında açtıkları ufuklar için teşekkür ediyorum. 16 yıllık başarılı çalışmaları daha da artırarak, önümüze konmuş başarı çıtasını daha yükseklere çıkartarak Türkiye’ye olan vefamızı ve bu emaneti layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız.”

Haberin Devamı

‘Katkı sağlayacağız’

KADEM Genel Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu da, kadınların gerek kamu gerekse özel sektörde pek çok engelle karşılaştığını belirterek, “Bizler, kadınların yaşadığı bu problemleri yakından takip edip, Türkiye çapında yürüteceğimiz yeni saha çalışmaları ile sorunlara gerçekçi çözümler üretecek, nitelikli politikaların oluşturulmasına katkı sağlayacağız” dedi.

Derneğin kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmaları aktaran Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: “KADEM milli, manevi ve kültürel değerlerimizi ön planda tutarak daha adaletli ve hakkaniyetli bir toplumsal düzenin inşa edilmesine katkıda bulundu. Akademik yayın ve araştırmalar, çalıştaylar ve kampanyalar gibi faaliyetlerin yanında, toplumsal farkındalık oluşturan projeler ve eğitimler düzenledi. Kongre ve zirvelerle, ulusal ve uluslararası platformlarda güçlü bir şekilde var olarak, fikirleri ve çalışmaları önemsenen bir sivil toplum kuruluşu haline gelmeyi başardı. Öte yandan Türkiye genelinde 41 ilde, kurumun misyon ve vizyonunu düstur edinerek, kendi bölgelerinde yaptıkları özverili çalışmalarla KADEM’in sesi olan temsilcilikler açtı. Türkiye genelinde 17 ilde açtığı kız öğrenci yurtları ile milli ve manevi değerlerini koruyan, ülkesini seven, insanlığa karşı duyarlı. Ezcümle, ‘Kim var?’ diye seslenildiğinde, sağına ve soluna bakınmadan ‘Ben varım’ diyebilen nesiller yetişmesi için gayret gösterdi. Kısaca KADEM, tüm bu saiklerle ideal bir toplum düzenini sağlayabilmek gayesiyle çıktığı bu yolda çok önemli bir boşluğu doldurdu.”

Haberin Devamı

Gümrükçüoğlu, kadın ve aile birliğinin maruz kaldığı tehditler, kadının kadın olmasından kaynaklanan mağduriyetler, kadın cinayetleri, fiziksel ve psikolojik şiddet, istismar, kamusal alanda karşılaşılan ayrımcılığın gündemi oluşturan ve üzerinde çalışacakları odak noktaları olacağını söyledi.

Haberin Devamı

‘Bugün önemli bir gün’

Genel kurulda konuşan KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da, KADEM’de kadın erkek ayırım yapmadan herkese seslendiklerini belirterek, “Nihayetinde amacımız sadece kadınların değil, ailenin ve tüm toplumun huzuru ve refahı” dedi. Bayraktar, şunları kaydetti:

“Bugün KADEM adına önemli bir gün. Bir dönüm noktası. Kurucu Genel Başkanımızı, milletimizi temsil edeceği Meclisimize uğurlamanın gururunu taşımakla birlikte, yeni bir başkan ve yönetimle yolumuza güçlü biçimde devam edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurucu başkanımız, Sayın İstanbul milletvekilimiz Sare Hanım’a, çalışkanlığı ve bitmeyen enerjisiyle KADEM’in bu günlere gelmesinde gösterdiği büyük emek için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Beraber geçirebilecekleri vakitlerinden aldığımız sevgili kızı ve eşine de Başkanımıza gösterdikleri destekten ötürü ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Erkeklerin de meselesi’

Yeni başkanın, içlerinden biri olan Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun, 3 yıla yakın bir süredir KADEM’in yönetim kurulunda olduğuna dikkati çeken Bayraktar, 2013’ten bu yana KADEM’de kadınların sorunlarına çözüm bulmak için büyük bir çabanın içinde olduklarını söyledi. Bayraktar, “Tabii ‘kadınların sorunları’ demek bir tarafta adını koymak anlamında bir gereklilik iken, bir yandan da toplumun geri kalanı olan erkeklere ulaşmayı zorlaştıran bir durum. Erkeklerin kendilerini ait hissetmediği bir alanda çalışmak ise kaynaklara erişiminizin zor olmasının yanı sıra lobi anlamında da elinizin zayıf olması anlamına geliyor. Halbuki kadın konusu sadece kadınları değil, tüm toplumu ilgilendirir. Bir kadın tacize uğradığında aslında tacize uğrayan bir kadından değil, bir kadını taciz eden bir erkekten bahsediyoruzdur, dolayısıyla bu başta erkekleri ilgilendiren bir konudur. Vakalar illa mağduriyet üzerinden okunacaksa, tacize uğrayan kadının babası, eşi, erkek kardeşi de mağdurdur. Bu o erkeklerin de meselesidir.” Genel Kurula, AK Parti İstanbul Milletvekili Sare Aydın Yılmaz, KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve KADEM Türkiye temsilcileri katıldı.