Gündem ‘Baba beni okula gönder’ kampanyası için Milliyet'e teşekkür

‘Baba beni okula gönder’ kampanyası için Milliyet'e teşekkür

09.12.2010 - 15:34 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Erzurum'da yaptırılan Üçer Kız Öğrenci Yurdu'nu açtı

‘Baba beni okula gönder’ kampanyası için Milliyete teşekkür

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kız çocuklarının okullaşmasındaki en önemli engelin düzenlenen kampanyalarla aşıldığını ve Milliyet Gazetesi’nin ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyasını bunun için önemsediğini söyledi. Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ‘Baba beni okula gönder’ kampanyasına 300 bin kişinin destek sağladığını açıkladı.

Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen ‘Baba beni okula gönder’ kampanyası çerçevesinde işadamı Erol Üçer tarafından Erzurum’un Aziziye İlçesinde D Mühendisliğe yaptırılan 100 öğrenci kapasiteli Üçer Kız Öğrenci Yurdu, törenle hizmete girdi. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu, kız çocuklarının okullaşması önündeki sorunların kampanyalarla aşıldığını belirtti. Kız çocuklarının okullaşmasında sevindirici gelişmeler sağlandığını bildiren Bakan Çubukcu, erkek çocukların okullaşmasıyla aradaki farkın yüzde 1’ler düzeyine indiğini söyledi. Hükümetin kız çocuklarının okullaşması konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Çubukcu, “Kız çocuklarının önündeki en önemli engel olumsuz toplumsal gelenekler ve değer yargılarıydı. Bunu kırmak için en önemli kampanya ‘Baba beni okula gönder’ kampanyası oldu. Bu kampanya için Milliyet Gazetesi'ne teşekkür ediyorum. Kız çocuklarının okullaşması önündeki sorun zincirinin nerede kırılması noktasında önemli işaret oldu. Bu sloganı çok önemsiyorum” dedi. Kız çocuklarının okullaşmasında yurt ve burs konusunun da önemli engel olduğunu belirlediklerini kaydeden Bakan Çubukcu, düzenlenen kampanyalarla yurt sorunun çözüldüğünü anlattı.

YURTLARDA AÇIK BÜFE UYGULAMASI Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu, artık yurtlarda da açık büfe uygulamasına geçildiğini bildirdi. Çubukcu, “Sadece yüksek okullarda değil, yurdun en uzak köşesindeki yurtlarda da öğrenciler açık büfe ile kahvaltı yapacaklar” dedi. Kız çocuklarının okullaşması için yeni bir çalışma başlatarak kız çocuklarını okullara taşıdıklarını ve öğlen yemeklerini de karşıladıklarını kaydeden Çubukcu, ikinci dönem uygulamanın erkek öğrencilerde de geçerli olacağını bildirdi. Bakan Çubukcu, Milliyet Gazetesinin koordinatörlük görevini üstlendiği kampanyaya emek veren herkese teşekkür etti. Bakan Çubukcu, konuşmasının sonunda işadamı Erol Üçer’den Erzurum’a bir de kız meslek lisesi yaptırmasını istedi.

Milliyet Gazetesinin ülkenin başka köşelerinde yaptırdığı yurtlardan birinin de Erzurum’da inşa edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Sebahattin Öztürk, “Hayır hizmetlerine öncülük etme görevini Erzurum’da da yaptılar. 100 kişilik öğrenci yurduna ön ayak oldular. Gazete yönetimine, yönetim kurulu başkanı ve yazarlara katkıda bulunanlara teşekkür etmek istiyoruz. İşadamımız Erol Üçer ve eşlerine ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Doğan Gazetecilik Yönetim Kuruluşu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Milliyet Gazetesi olarak sosyal sorumluluğun her zaman önemli yer tuttuğunu vurguladı. ‘Baba beni okula gönder’ kampanyasının milli bir seferberlik haline dönüştüğünü anlatan Hanzade Doğan Boyner, “Kampanya seferberlik haline dönmüş durumda. 5- 6 yıl önce kanayan yarayı durdurmak için bu kampanyayı yapmaya karar verdik. Milliyet meşalesini bu yaraya ışık tutması için uzattık. Bizimle beraber 300 bine yakın kişi kampanyaya katkı sağladı. Erol Üçer ve Mine Üçer gibi çok değerli işadamlarının büyük katkılarıyla seferberliğimiz büyüdü. Erzurum’a daha öncede Aydın Doğan Vakfı adına 200 yataklı kız yurdu yaptırmıştık” dedi.

Konuşmasında kız çocuklarına da seslenen Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, “Lütfen hayallerinizin peşini bırakmayın. Yapamazsınız dediklerinde bunu duymayın. Milli Eğitim Bakanı sayın Nimet Çubukcu’yu örnek alın. Bakanı görüp istediğiniz herşeyi yapabileceğinizi görebilirsiniz. Biliyorum imkanlarınız kısıtlı ama bu imkanlarla da çalıştıkça, azmettikçe başaracağınızdan kuşkum yok. Yurtta kalan öğrenciler doktor, mühendis, iş kadınları ve öğretmenler olarak faydalı insanlar olacaklar” diye konuştu.

BÖLGE AİLE OCAĞIMIZ Eşiyle beraber yıllardan beri kız çocuklarının eğitimlerini sürdürecekleri mekanları yapabilmek için uğraştıklarını açıklayan işadamı Erol Üçer, yapılan çalışmaları gördükçe mutlu olduğunu söyledi. Dedesinin Sarıkamış’ta şehit olduğunu, babasının Erzurum’da askerlik yaptığını ve Kars’ta valilik görevinde bulunduğunu belirten Üçer, aile ocağı saydığı bu bölgeye yurt yaptırdıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Törende Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, işadamı Erol Üçer ve eşi Mine Üçer’e birer teşekkür plaketi verdi. Yurdun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, işadamı Erol Üçer ve eşi Mine Üçer, Hürriyet Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen, Hürriyet ve Milliyet yazarları Sedat Ergin, Abbas Güçlü, Derya Sazak, Baba Beni Okula Gönder Proje Koordinatörü Nilgün Yorgancılar Erekli, Doğan Gazetecelik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Hande Dolman Sabuncuoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

“DEMOKRATİK BULMUYORUM” Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu, Valilik ziyaretinde AK Parti Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya yapılan yumurtalı saldırıyı değerlendirdi. Çubukcu, “Bizim de demokrasi anlayışımız gerçekten gelişmiş ülkelerdeki demokrasi anlayışıyla birlikte paralel. Dolayısıyla hepimiz bir şekilde üniversite öğrencisi olduk. Hepimiz bir şekilde bu anlamda tepkilerimizi göstereceğimiz vakalar yaşadık. Dolayısıyla burada tutum alırken her şeyden önce öğrencilerimizin, gençlerimizin de demokratik bir ortamı, ifade özgürlüğünü engelleyecek şekilde saldırıya dönüşecek bir şekilde tutum almalarını çok doğru bulmuyorum. Dün izlediğimiz görüntülerde Burhan Kuzu benim üniversiteden hocam, dolayısıyla kendisine yapılanlar karşısında son derece üzüntü duydum. Biz de öğrencilik yaptık. Biz de hem siyasileri, hem de diğer kişileri protesto edebiliriz ama bu protesto hani bir iki yumurta değil. Yüzlerce yumurta atmak bir saldırıdır. Dolayısıyla saldırı şeklinde cereyan eden bir olayı demokratik bir tepki olarak nitelendirmem, öyle de bulmam. Kalkabilirler bağırıp, çağırabilirler. Protesto başka bir şeydir, saldırı başka bir şeydir. Bu üniversitelerimizde cereyan eden hadiseler son günlerde farklı bir şekilde cereyan ediyor olduğunu da gözlemlemekteyim. Dolayısıyla bir masum bir öğrenci eylemi tepkisi gibi gözlemim de yok açıkçası. Emniyet bu manada araştırma yapıyor” dedi.