Gündem Baba Demirkol: Gamze de benim kızım

Baba Demirkol: Gamze de benim kızım

02.10.2009 - 15:40 | Son Güncellenme:

Gökhan Demirkol'un yeniden yargılanmasına devam edildi

Baba Demirkol: Gamze de benim kızım

ANTALYA'da eski sevgilisi Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan, ancak bu cezası Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi tarafından bozulunca yeniden yargılanmaya başlanan eski basketbolcu Gökhan Demirkol'un, ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan da cezalandırılması istendi. Tutuksuz yargılanan Demirkol'un katılmadığı duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yapan babası Ali Rıza Demirkol, “Gamze de benim kızımdı. Çünkü elimi öptü. Onunla beraber çocuğumum maçlarını seyrettik. İnşallah çocuğunun doğumunu da görürüz” dedi.

Haberin Devamı

Eski basketbolcu Gökhan Demirkol, İstanbul'dan bir sağlık kuruluşundan alınan sağlık raporunu avukatları aracılığıyla sunarak, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılmadı. Gamze Özçelik'in de katılmadığı duruşmaya Özçelik'in avukatları Makbule Tanış ve Fatih Volkan ile Gökhan Demirkol'un avukatı Ömer Yeşilyurt ve Rıdvan Yıldız katıldı. Demirkol'un babası Ali Rıza Demirkol duruşmada izleyici olarak yer alırken, sık sık not tuttu. Baba Demirkol, verilen arada ise Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan'ın gazetecilerle konuşmasını takip etti. Koridorun hangi bölümüne giderse peşinden ayrılmayan Ali Rıza Demirkol'dan kurtulamayan avukat Fatih Volkan, kalabalıktan ayrılıp, koridorun vatandaşların olmadığı bölümüne geçerek gazetecilere açıklama yapabildi.

Haberin Devamı

Duruşmada Gökhan Demirkol'un avukatı Ömer Yeşilyurt, ‘Ruh sağlığı bozulmuştur’ şeklinde oy çokluğu ile rapor veren Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'nu eleştirerek, “Buraya ben Adli Tıp Kurumu değil, tırnak içinde ‘skandallar kurumu’ diyorum. ‘Adli Tıp Kurumu’ diye internette Google'a girin, görmediğiniz kadar sabıkalarını göreceksiniz. Tecavüz davası nedeniyle tecavüz uzmanı oldum. Neredeyse doktor olacağım. Bir kişinin baygın olduğunu anestezi uzmanı bilebilir. İçinde anestezi uzmanı olmayan Adli Tıp Genel Kurulu'ndaki bu ‘ruh sağlığı bozulmuştur’ diye verdiği rapor geçersizdir. Bu rapora dayalı olarak mahkeme ‘koma hali’ nedeniyle vereceği her ceza töhmet altında kalacaktır. Olay tarihpinde 06.10'da koma halinde olan Gamze Özçelik, saat 09.40'da 10 telefon görüşmesi yapmıştır. Bunun üçü Gökhan Demirkol ile birisi Fransa'daki bir arkadaşı ile” diye konuştu.

Bu sözlere itiraz ise Özçelik'in avukatı Makbule Tanış'tan geldi. Diğer avukat Fatih Volkan ise “Yargıtay Gökhan Demirkol'un cinsel saldırı yaptığını kabul ediyor, ama dönüp mahkemenize diyor ki bu cinsel saldırı nitelikli mi, değil mi? Onu tespit edin diyor. Ceza da ona göre olacak ve artırılacak” dedi. Avukat Volkan ve Tanış, daha önce 9 ay tutuklu kalan Gökhan Demirkol'un cezası artacağı ve cezaevine girmemek için yurt dışına kaçma ihtimali bulunduğuna dikkat çekerek, Demirkol için ayrıca ‘yurtdışı yasağı’ konulmasını istedi.

Haberin Devamı

Savcı Mustafa Piroğlu ise daha önce yazdırdığı gerekçeleri aynen tekrar ederek, Demirkol'un ayrıca ‘nitelikli cinsel istismar’ suçlaması ile cezalandırılmasını istedi. Verilen kısa aranın ardından duruşma, esasa ilişkin savunmanın alınması amacıyla 13 Kasım tarihine ertelendi.

GAMZE DE BENİM KIZIM

Gökhan Demirkol'un babası Ali Rıza Demirkol, duruşmanın ardından Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı. Baba Demirkol, “Geçmişte yaptığımız hataların ceremesini çektiğimizi umuyorum. Yani bu çocuklarımızdan ziyade; benim şahsi tasarrufuma göre aileler olarak daha çok suçluyuz. Bugünkü mevcut olaylar da bunu gösteriyor. Öncelikle hiçbir aileyi bu veya buna benzer bir musibetle imtihan etmesin derim. Ben iki aile için de iki çocuğumuz için de çok üzülüyorum. Benim kızım da var. Olaya objektif bakmak durumundayım. Her sağduyulu babanın da objektif bakmak durumunda olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gökhan Demirkol'un hayat mektebini çok zor şartlarda okuduğunu kaydeden Ali Rıza Demirkol, “Bu olaylar, yani hayatının kısıtlanması, ona çok çabuk yol kat ettirdi” dedi. Gökhan Demirkol'un şu andaki halinden bir baba, bir veli, sosyal bir kişi ve işadamı olarak çok memnun olduğunu kaydeden baba Demirkol, şöyle konuştu:

“Belki 10 senede kat edemeyeceği yolu zor durumlarda kat etti. Bunu sadece bize değil, çevremize de ispat etti. Bu konuda hayat dersi almasından dolayı ben bir yerde mutluyum. Yaşanan olaylardan çok üzgünüm ama, acı çekmeden herhalde gerekli birikim ve güç elde edilmiyormuş. İnşallah bundan sonra iki gencimizin, güzel insanımızın hayatlarının bu konuları unutturacak kadar mutlu geçmesini temenni ediyorum. Gamze de benim kızımdı. Çünkü elimi öptü. Çünkü onunla beraber çocuğumum maçlarını seyrettik. Bölüştüğümüz çok güzel şeyler vardı. İnanın ailece sorumluyuz bu konudan. Onlardan daha çok biz sorumluyuz. Ben bu sorumluluğun çilesini de acısını da çektim. Ona da mutluluklar başarılar. İnşallah çocuğunun doğumunu da görürüz. Çocuğuna kendi çektiklerinden veya tecrübelerinden, çocuğu üzerinde hassasiyeti gösterir. Çünkü bu yaşıma kadar geldim, 58 yaşındayım. En zor zanaatın çocuk yetiştirmek olduğunu, ikinci zor zanaatin de insan idare etmek olduğunu gördüm. Zor bir durum neticede. Aile reisi de olmak zor zanaat. Biz iki aile ibret olduk, inşallah ibret almasını bilenler, ibret alırlar.”

Haberin Devamı

YARGITAY BOZMUŞTU

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, oyuncu- manken Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol'la ilgili kararı, geçen Temmuz'da oybirliğiyle bozmuştu. Yargıtay, cinsel saldırı görüntülerinin medyada yer almasının ardından Özçelik'in beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor alındıktan sonra yeni bir hüküm kurulmasını istemişti.