Gündem ‘Baba yüzükleri hazırla’ demiş

‘Baba yüzükleri hazırla’ demiş

11.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

DAEŞ saldırısında şehit olan Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu memleketi İzmir’de sonsuzluğa uğurlandı. İki üniversite bitiren şehidin telefonda “Baba yüzükleri hazırla, geldiğimde Uşak’a kız istemeye gideceğiz” dediği öğrenildi...

‘Baba yüzükleri hazırla’ demiş

Suriye’nin El Bab bölgesinde terör örgütü DAEŞ’in Türk askerlerine düzenlediği saldırıda şehit olan askerlerden Astsubay Üstçavuş 30 yaşındaki Yahya Efiloğlu için baba ocağı İzmir’de cenaze töreni düzenlendi. Gaziemir ilçesindeki cenaze törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, milletvekilleri, şehidin ailesi, askeri erkan ve çok sayıda İzmirli katıldı. Törende metanetini korumaya çalışan acılı baba, “Peygamberimiz seni bekliyor oğlum. Dost var, düşman var ağlamayacağız. Arkandan dik duracağız” dedi.
‘Kardeşim rahat uyu’
Cenaze töreninde Özel Kuvvetler’de görevli şehidin bordo beresi yakınları tarafından Türk Bayrağı’na sarılı tabutun baş kısmına kondu. Dedesinin Kore şehidi olduğu öğrenilen şehidin kuzeni Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu’nun da geçen yıl Sur operasyonlarında şehit düştüğü belirtildi. Şehidin acılı annesi oğlunun tabutuna sarılıp öperken, ablası Meliha Efiloğlu da “Kardeşim rahat uyu” diyerek kardeşinin fotoğrafını öptü.
Şehidin, Uşak Üniversitesi mezunu olduğunu, Erciyes Üniversitesi’nde ise ikinci üniversitesini okuduğu belirtilirken, nişan hazırlığı yaptığı ve babasıyla yaptığı telefon konuşmasında, “Baba yüzükleri hazırla, geldiğimde Uşak’a kız istemeye gideceğiz” dediği öğrenildi. Şehidin yaz aylarında nişanlanmayı planladığı kız arkadaşı da sırtına bağladığı Türk bayrağı ile cenazeye katılarak Efiloğlu’nun tabutunun başında gözyaşı döktü.
‘Tabutla gelmek de var’
Şehidin akrabası Ali Efiloğlu da “Telefonla konuştuğumuzda, ‘tabutla gelmek de var’ derdi. Üzülmüyoruz çünkü Allah onu cennetiyle müjdeledi, temennim o ki bizleri de ona komşu yapar” diye konuştu. Namazın ardından şehidin naaşının konduğu top arabasının arkasından Bakan Müezzinoğlu da acılı aileyle bir süre yürüdü. Şehit Yahya Efiloğlu, Kadifekale Hava Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

6 kardeşten ortancasıydı

Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda, Rusya’ya ait savaş uçağının El Bab’da kazaen bombaladığı binada şehit olan 3 askerden Uzman Çavuş 25 yaşındaki Mehmet Şahin’in cenazesi, memleketi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 4 bin kişinin katıldığı törende gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Törenle şehidin annesi Asiye Şahin, uzun süre gözyaşı dökerken sıva ustası olan ve geçirdiği iş kazası nedeniyle koltuk değnekleriyle yürüyen şehidin babası Abdurrahman Şahin ile KKTC’de görevli astsubay kardeşi Selim Şahin ayakta durmakta güçlük çekti.
Şehit Uzman Çavuş Şahin’in 1 ay önce terör örgütü DAEŞ militanlarının, kullandığı tanka yönelik saldırısından yara almadan kurtulduğu ve Elbistan’a dönüp izin yaptıktan sonra yeniden El Bab’a gittiği belirtildi. Bekar ve 6 çocuklu ailenin ortancası olan Şahin’in cenazesi Cuma namazı sonrası kıldırılan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına gözyaşları arasında defnedildi. l ÖMER KOÇ Kahramanmaraş DHA

Üsteğmen’in birliğinden duygulu video

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında El Bab’da DAEŞ’li teröristlerin el yapımı patlayıcılı saldırısında şehit olan olan ve önceki gün memleketi Kayseri’de toprağa verilen 30 yaşındaki Üsteğmen Tarık Koçoğlu için birliğindeki askerler ve komutanları tarafından anlamlı bir video hazırlandı.
“366 K/D Erlerden, Komutanları Şehit Piyade Üsteğmen Tarık Koçoğlu’na ithafen” notuyla sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede binlerce beğeni aldı. Şehit üsteğmen için hazırlanan videoda, Hüseyin Nihal Atsız’ın “Kahramanların Ölümü” şiirini okuyan askerler, şiirin en sonunda “Ruhun şad olsun Üsteğmen Koçoğolu” diyerek Türk Bayrağı açtı. l KAYSERİ DHA

Memleketine getirildi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye’nin Halep kentine bağlı El Bab bölgesinde şehit düşen sözleşmeli tankçı er Ömer Akkuş’un naaşı, memleketi Sakarya’ya ulaştı. Gaziantep’ten uçakla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na getirilen Akkuş’un Türk bayrağına sarılı cenazesi, Adapazarı ilçesindeki Yorgalar Mezarlığı’na getirilip tekbirler eşliğinde mezarlığın morguna konuldu. Akkuş’un cenazesi bugün öğle vakti Kaynarca ilçesindeki Uzakkışla Mahallesi’nde düzenlenecek törenle toprağa verilecek. l AA