Gündem Herkes merak ediyor! 2022 Babalar Günü Haziran'ın kaçında hangi gün? Babalar Günü hangi tarihte kutlanacak?

Herkes merak ediyor! 2022 Babalar Günü Haziran'ın kaçında hangi gün? Babalar Günü hangi tarihte kutlanacak?

13.06.2022 - 09:50 | Son Güncellenme:

Babalar Günü ne zaman sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Haziran ayı içerisinde Pazar günü kutlandığını hatırlayan bireyler Babalar Gününe zaman hangi tarihte sorusunu merak ediyor. Peki 2022 Babalar Günü ne zaman hangi tarihte kutlanacak?

Herkes merak ediyor 2022 Babalar Günü Haziranın kaçında hangi gün Babalar Günü hangi tarihte kutlanacak

Babalar Günü için araştırmalar sürüyor. Her yıl Haziran ayı içerisinde kutlanan Babalar Günü bu yılda Haziran ayı içerisinde kutlanacak. Babalar Gününün Haziran ayı ve Pazqar günü kutlandığı sorusunu hatırlayan ve tam tarihini bilmeyen bireyler Babalar Günü bu hafta sonu mu, ne zaman sorularına yanıt arıyor. Peki 2022 Babalar Günü ne zaman hangi tarihte?

Haberin Devamı

2022 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN HANGİ TARİHTE?

2022 Babalar Günü bu yıl 19 Haziran Pazar günü kutlanacak. Babalar Günü bu 12 Haziran Pazar değil önümüzdeki hafta sonu Pazar günü kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda 6 çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılında ise başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Haberin Devamı

Katolikler ise Babalar Günü olarak farklı bir tarihi kutlarlar. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler. Bazı ülkelerde bu kutlamalar dinî özelliklerinin dışına çıkmıştır.