Gündem Babasından kalan silahı deniyormuş!

Babasından kalan silahı deniyormuş!

08.10.2013 - 15:24 | Son Güncellenme:

Tekstil atölyesinde çalışırken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybeden talihsiz kızın katili bakın kim çıktı...

Babasından kalan silahı deniyormuş

Beyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi Yeni Yol Sokak üzerinde 2 Eylül 2013'te meydana gelen olayda, bir tekstil atölyesinde çalışan Emine Demirel, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun isabet etmesi sonucu öldü.

Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada talihsiz kız çocuğunu öldüren kurşunun bir binanın 4. katında bulunan atölyenin açık penceresinden içeri girdiğini belirledi.

Haberin Devamı

Polis talihsiz kızın olay sırasındaki duruş açışı ve merminin 12 yaşındaki kızın omzuna giriş açısını hesapladıktan sonra, merminin girdiği tekstil atölyesi penceresinden lazerle atış açısı ölçüm incelemesi yaptı. Yapılan incelemede kurşunun tekstil atölyesinin karşısındaki tepede bulunan ve kuş uçuşu 200 metre uzaklıkta bir evden ateşlendiği tespit edildi.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerince tespit edilen eve yapılan baskında, evin sahibi 25 yaşındaki G.Y. gözaltına alındı. Yapılan incelemede evin balkonunda 9 mm çapında bir boş kovan bulundu. G.Y. polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

"BABAMDAN KALMA BİR SİLAHI DENEDİM"

Olay anında ateşin edildiği evde bulunduğu belirlenen 33 yaşındaki Cansu Y. dün Beyoğlu'nda gözaltına alındı. Cansu Y.'nin gösterdiği yerde 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ölen kızın cesedi üzerinden elde edilen mermi çekirdeği, ateş edildiği belirlenen evin balkonunda bulunan boş kovan ile tabancanın birbiriyle uyuştuğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan Cansu Y. ifadesinde, “14 yıl önce ölen babamdan kalma bir silahım vardı. O gün onu denemek için ateş ettim. Kızın öldüğünden haberim olmadı. Olaydan dolayı pişmanım" dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Cansu Y. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Öte yandan ateşin edildiği eve o sırada olduğu tespit edilen 2 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.