Gündem Babil dizisinin İrfan'ı Halit Ergenç'in yaşı - boyu kaç? Halit Ergenç dizileri

Babil dizisinin İrfan'ı Halit Ergenç'in yaşı - boyu kaç? Halit Ergenç dizileri

17.01.2020 - 18:46 | Son Güncellenme:

STAR TV'nin yeni dizisi Babil ilk bölümüyle bu akşam izleyici karşısına çıkıyor. Babil dizisinin başrolünde yer alan Halit Ergenç, dizide İrfan karakterine hayat veriyor. Peki Halit Ergenç kimdir? Halit Ergenç kaç yaşında? halit Ergenç'in boyu kaç? Halit Ergenç hangi dizilerde oynadı? İşte Halit Ergenç hakkında merak edilenler ve Halit Ergenç dizileri...

Babil dizisinin İrfanı Halit Ergençin yaşı - boyu kaç Halit Ergenç dizileri

 30 Nisan 1970'de İstanbul'da doğan Halit Ergenç, dizi, film ve tiyatro oyuncusu. 1,83 boyundadır.

Haberin Devamı

Halit Ergenç ortaöğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır. 1989’da İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri'nden ikinci senesinde ayrılan Ergenç, aynı sene girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümlerini bitirmiştir.

Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında The Adventures of ZAK-Kate, Tatlı Charity,Beni Seviyor,Kral ve Ben, Amphitrion, Evita, Hayalet ve Ötekiler,Şarkılar Susarsa bulunmaktadır. Tiyatro çalışmalarına ise Bugün Git Yarın Gel,Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol oyunlarıyla devam eden sanatçının beyazperdede de rol aldığı önemli projeleri bulunmaktadır. Halit Ergenç’in televizyon kariyerinde Hiç Yoktan Aşk, Ölümün El Yazısı televizyon filmlerini, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Esir Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri izlemiştir.

Haberin Devamı

Televizyon ve sahne çalışmaları dışında program sunuculuğu ve reklam filmlerindeki performanslarıyla da son derece başarılı olan sanatçı, halen dizilerde başarılı bir görüntü çiziyor. Büyük Teklif adlı yarışma programını sunarak sunuculuktaki başarısını da ekranlara yansıttı. Sanatçı izlenme rekorları kıran Binbir Gece adlı televizyon dizisinde de rol almıştır. 2006 senesinde bu dizideki rolü ile en iyi erkek oyuncu dalında Altın Kelebek ödülünü kazanmıştır.

Halit Ergenç, Bergüzar Korel ile evlidir ve Ali Ergenç isminde bir erkek çocuk babasıdır.

HALİT ERGENÇ FİLMLERİ

Babil dizisinin İrfanı Halit Ergençin yaşı - boyu kaç Halit Ergenç dizileri

HALİT ERGENÇ DİZİLERİ

Babil dizisinin İrfanı Halit Ergençin yaşı - boyu kaç Halit Ergenç dizileri




BABİL DİZİSİ VE İRFAN KARAKTERİ

İrfan ve Egemen’in yolları kesişiyor.

İdealist, çalışkan ve dürüst bir ekonomi profesörü olan İrfan, uğradığı bir iftiranın sonucu işini kaybeder. Yaşadığı haksızlığı sindiremeden oğlu Deniz’in ölümcül hastalığı ortaya çıkar. İrfan’ın kısa sürede çocuğunun ameliyatı için gerekli olan parayı bulması gerekmektedir. Çaldığı tüm kapılar birer birer yüzüne kapanırken, İrfan’ın son bir umut olarak çocukluk arkadaşı Egemen’e gider. İki dostun yolları yıllar sonra yeniden birleştirir.

Paranın peşinde macera başlıyor.

Egemen, neşeli, eğlenceli, kurnaz, İrfan’ın her anlamda tam zıttı. Çocukluğundan beri tek hayali zengin olmak. Bu uğurda elini kirletmekten, insan kullanmaktan çekinmez. İrfan para bulmak için kapısına geldiğinde Egemen bunu son bir yırtma şansı olarak görür. İki can dostu paranın peşinde karanlık bir maceraya atılırken, geçmişten gelen sır en büyük sınavları olacaktır.