Gündem Babil oyuncularından Aslı Enver kimdir, kaç yaşında? Aslı Ever hangi dizilerde oynadı?

Babil oyuncularından Aslı Enver kimdir, kaç yaşında? Aslı Ever hangi dizilerde oynadı?

17.01.2020 - 19:13 | Son Güncellenme:

Yeni dizi Babil'in oyuncu kadrosuna yer alan Aslı Enver kimdir? Aslı Enver kaç yaşında ve hangi dizi - filmlerde oynadı? Başarılı oyuncu Aslı Enver,yeni başlayan Babil dizisinde Ayşe karakterini canlandıracak. İzleyiciler ise Aslı Enver'in hayatı hakkında merak ettiği konuları araştırıyor. İşte Aslı Enver hakkında merak edilenler ve Aslı Enver dizileri, Aslı Enver filmleri...

Babil oyuncularından Aslı Enver kimdir, kaç yaşında Aslı Ever hangi dizilerde oynadı

10 Mayıs 1984'te Londra'da doğan Aslı Enver, oyuncu. Kıbrıs Türkü bir baba ile, eğitim için Türkiye'den Londra'ya giden bir annenin ikinci çocuğu olarak Londra'da dünyaya gelmiştir. 12 yaşına dek Londra'da yaşayan Aslı Enver daha sonra ailesiyle Türkiye'ye taşınmıştır. Tiyatroya ülke değişimi nedeniyle bocalama geçirdiği dönemde annesinin yönlendirmesiyle Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde başladığını belirtmiştir.  Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nden ve Haliç Üniversitesi'nin Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Kariyerinin başında TRT'de yayınlanan bir sit-com'da iki dakikalık bir rol almış ardından Ayna adlı kısa filmde oynamıştır. Kanal D'de yayınlanan Kavak Yelleri adlı gençlik dizisinde Mine Ergun karakterini canlandırmıştır.

Daha önce Hayat Bilgisi adlı dizide de rol alan Enver, Suskunlar dizisinde Ahu karakterini canlandırmıştır. Ardından D Yapım'ın Kanal D 2013 sezonu için hazırladığı Kayıp Dizisinde Özlem Albayrak karakterine hayat vermiştir. Ardından Bana Artık Hicran De dizisinde başrol oynamıştır. 2015 yılında Mutlu Ol Yeter dizisinde başrol oynamıştır.2015 yılından bu yana Dolunay Soysert'le oynadığı Personel oyununda Emma'yı canlandırmaktadır. 2016'da vizyona giren Kardeşim Benim adlı filmde Zeynep karakterini oynayan Enver, Şubat 2016'da yayına başlayacak olan Kış Güneşi isimli dizide Nisan karakteriyle yer almıştır.Ayrıca O Ses Türkiye Yılbaşı Özel 2016'da Demet Sağıroğlu'nun Arnavut Kaldırımı isimli şarkısını seslendirmiştir. Şu an ise İstanbullu Gelin adlı diziyle ekranlarda gördüğümüz Enver, Özcan Deniz ile birlikte başrolü paylaşmaktadır.10 Mayıs 1984'te Londra'da doğan Aslı Enver, oyuncu. Kıbrıs Türkü bir baba ile, eğitim için Türkiye'den Londra'ya giden bir annenin ikinci çocuğu olarak Londra'da dünyaya gelmiştir. 12 yaşına dek Londra'da yaşayan Aslı Enver daha sonra ailesiyle Türkiye'ye taşınmıştır. Tiyatroya ülke değişimi nedeniyle bocalama geçirdiği dönemde annesinin yönlendirmesiyle Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde başladığını belirtmiştir.

 Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nden ve Haliç Üniversitesi'nin Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Kariyerinin başında TRT'de yayınlanan bir sit-com'da iki dakikalık bir rol almış ardından Ayna adlı kısa filmde oynamıştır. Kanal D'de yayınlanan Kavak Yelleri adlı gençlik dizisinde Mine Ergun karakterini canlandırmıştır. Daha önce Hayat Bilgisi adlı dizide de rol alan Enver, Suskunlar dizisinde Ahu karakterini canlandırmıştır. Ardından D Yapım'ın Kanal D 2013 sezonu için hazırladığı Kayıp Dizisinde Özlem Albayrak karakterine hayat vermiştir. Ardından Bana Artık Hicran De dizisinde başrol oynamıştır. 2015 yılında Mutlu Ol Yeter dizisinde başrol oynamıştır.2015 yılından bu yana Dolunay Soysert'le oynadığı Personel oyununda Emma'yı canlandırmaktadır. 2016'da vizyona giren Kardeşim Benim adlı filmde Zeynep karakterini oynayan Enver, Şubat 2016'da yayına başlayacak olan Kış Güneşi isimli dizide Nisan karakteriyle yer almıştır.Ayrıca O Ses Türkiye Yılbaşı Özel 2016'da Demet Sağıroğlu'nun Arnavut Kaldırımı isimli şarkısını seslendirmiştir. Şu an ise İstanbullu Gelin adlı diziyle ekranlarda gördüğümüz Enver, Özcan Deniz ile birlikte başrolü paylaşmaktadır.

Özel hayatı

13 Temmuz 2012'de Birkan Sokullu'yla evlenmiştir.27 Ağustos 2015 tarihinde avukatı aracılığıyla açıklama yapmış ve boşandığını duyurmuştur. 2015 yılında çekilen Kardeşim Benim'de Murat Boz'la yakınlaşmasının ardından 2016'da ilişkilerinin başladığını duyurdular. Daha sonra 6 Mayıs 2017 tarihinde ayrılmıştır İlişkileri Nisan 2018 tarihinde bitirmişlerdir ve yine Kasım 2018'de barıştılar. Ancak çift, Ekim 2019'da yeniden ayrıldı.

Sinema
2002 Ayna Egemen Sancak2013 Tamam mıyız? Beste2016 Kardeşim Benim Zeynep Uysal2017 Öteki Taraf Ece

Televizyon

2002 Uzay 
2003 Hayat Bilgisi Hazal
2007-2011 Kavak Yelleri Mine Ergun
2012 Suskunlar Ahu Kumral
2013-2014 Kayıp Özlem Albayrak
2014 Bana Artık Hicran
2015 Mutlu Ol Yeter Zeynep Güzeltepe
2016 Kış Güneşi Nisan
2017-2019 İstanbullu Gelin  Süreyya2020 Babil Ayşe