Gündem Badem çiçekleriyle bahara merhaba

Badem çiçekleriyle bahara merhaba

03.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Datça, 8-10 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek Badem Çiçeği Festivali ile beyazın ve pembenin tüm tonlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Badem çiçekleriyle bahara merhaba

Datça Yarımadası’nın doğal güzelliklerinin yanı sıra yerel kültürü ve tarihinin de ziyaretçilerle paylaşıldığı festivalin bu yıl ikincisi düzenleniyor. Badem çiçekleriyle papatyaların buluştuğu ocak-şubat ayları Datça’nın görsel şöleninin başladığı en güzel zamanlar. Badem Çiçeği Festivali de işte Datça’nın bu en güzel zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, yörenin özel tatlarını deneyimlemek, farklı atölyelerde hoş vakit geçirmek için fırsat sunuyor. Datça merkezinde ve Palamutbükü panayır alanlarındaki el emeği ürünler ve hediyelik eşya stantları, badem ürünleri ve yöresel yemek satışları, çocuk ve yetişkinlere yönelik renkli ve yaratıcı workshoplar, Datça’ya özgü dans gösterileri ve sahne performanslarıyla üç gün sürecek festival, ziyaretçilere çeşitli etkinlikler sunuyor.

Haberin Devamı

Fotoğraflar yarışacak

Ziyaretçiler tercihlerine göre katılabilecekleri turlar ve doğa yürüyüşleriyle yarımadanın dört bir yanını keşfetme, tarihini ve kültürünü deneyimleme imkânı bulacak.

Sosyal sorumluluk projelerinin de olacağı festivalde, Greenpeace’in desteklediği, arı ölümlerinin önüne geçilmesi için yürütülen “Hepimiz Aynı Kovandayız” kampanyası ziyaretçilerle buluşacak. Festival kapsamında çalışmalarını sürdürecek TEMA ise kömürün zararlarını anlatacak. Datça Yerel Tohum Derneği ve Engelim Olmayın Derneği gibi dernekler de festival kapsamında ziyaretçilerle bir araya gelecek.

Festivalde, ayrıca badem çiçeği temalı “Fotoğraf Yarışması” da gerçekleştirilecek. Festival haftasında çekilecek badem çiçeği fotoğraflarının yer alacağı yarışma, festival heyecanını ve coşkusunu daha da artıracak.