Gündem Bağ evinde bombaları hazırlayıp çay içmişler

Bağ evinde bombaları hazırlayıp çay içmişler

03.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kayseri Pınarbaşı’ndaki bombalı eylemde ölen Cengiz Özek ile Ramazan Yıldız’ın, Suruç’taki bağ evinde bombaları hazırladıktan sonra Ali Çevik, Mahmut Denktaş ve Bakır Öztürk’le çay içtiği ortaya çıktı

Bağ evinde bombaları hazırlayıp çay içmişler

Kayseri’deki Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarına düzenlenen bombalı eylemde parçalanarak ölen, terör örgütü PKK üyesi, “Eriş” kod adlı Cengiz Özek ile “Andok” kod adlı Ramazan Yıldız’ın, Suruç’taki bağ evinde bombaları hazırlayıp 06 plakalı Passat marka araca yerleştirdikten sonra bağ evinin sahibi Ali Çevik, bağ evine birlikte geldikleri Mahmut Denktaş ile arabanın da sahibi olan Bakır Öztürk’le çay içtiği ortaya çıktı. Tutuklanan Çevik’le birlikte önceki gün tutuklanan Bakır Öztürk, Adil Deniz ve Necdet Deniz’in arasında akrabalık bağı olması da dikkati çekti.

Çelişkili ifadeler
Polis memuru Ahmet Geben’in şehit olduğu, 17 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan Bakır Öztürk, Adil Deniz ve Necdet Deniz tutuklandı. Öztürk, ifadesinde, iki teröristin olayda kullandığı Passat marka aracı E.Ö. adında tanımadığı bir kişiye sattığını anlattı. E.Ö.’yü tanımadığı konusunda çelişkili ifade veren Öztürk şunları söyledi: “E.Ö., ‘benim ehliyetim yok, araba bir gün sende kalsın, ben ertesi gün alırım’ dedi.
Ancak 2-3 gün gelmedi. Araba Antep’te, bizim dükkânda 2-3 gün durdu. Daha sonra Mahmut Denktaş beni aradı ve ‘Arabayı, sattığın kişiler alacak’ dedi. Denktaş kendi arabası ile iki kişiyi getirdi. Zaten benim sattığım E.Ö., kendisinin ehliyeti olmadığından, ‘Ya ben gelirim ya da kardeşlerim gelir’ dedi. Ben Denktaş’ın yanında E.Ö.’yü görmeyince kendisi bana daha önceden bu şekilde dediği için ben aracı bu kişilere verdim.
Fakat bunlar kendilerini bağ evi diye tarif ettikleri Ali Çevik’in evine götürmemi söylediler. Biz de Denktaş’ın arabası ve benim sattığım araba ile birlikte gittik. Çünkü biz arabayı orada bıraktıktan sonra Denktaş’ın arabası ile geri dönecektik. Eve gittikten sonra ‘bir-iki saat oyalanacağız’ dediler. Çay hazırlamışlar. Çay içtik. Denktaş’a beni Antep’e bırak dedim. Biz bu şekilde çıkacaktık. Benim aracımı satın alan diğer iki kişi ‘Biz de gideceğiz’ dediler. Anahtarları kendilerine verdim. Şoför tarafındaki kapı açıldığı zaman içeriden kalaşnikov marka bir silah gördüm. Ondan sonra ‘Hayırdır, bu neyin nesi’ dedim. ‘Antep’e kadar sizinle birlikte geleceğiz’ dediler. Narlı çıkışına kadar birlikte gittik. Onlar ile oradan ayrıldık. Onların nereye gittiklerini bilmiyorum.”

Haberin Devamı

‘Çevirme yok diye aradım’
Necdet Deniz de, “Sokakta komşumuz İ.Ç.’ye rastladım. Suruç’a gideceğimi söyleyince o da birlikte gitme teklifinde bulundu. Ben Adil Deniz’in de gideceğini bildiğim için ona da söyledim. Biz önde Adil Deniz ve Bakır Öztürk arkada Suruç’a doğru yola çıktık.
Adil Deniz’in arabasının muayenesi olmadığından biz biraz önde gittik ve ‘Trafik çevirme olursa beni ara’ dedi. Bu nedenle ben önde giderken önce jandarma daha sonra bölge trafiğin olduğu yerde Adil Deniz’i, ‘yolda çevirme yok’ diye aradım” dedi. Pınarbaşı’nda meydana gelen terör saldırısı nedeniyle tutuklanan bağ evinin sahibi Ali Çevik, teröristlerin kullandığı arabayı satan Bakır Öztürk, Öztürk’ü olayın ardından arandığı sırada Suruç’a götüren Adil Deniz ile yolda çevirmeye yakalanmamak için Öztürk’e yardımcı olduğu iddia edilen Necdet Deniz’in arasında akrabalık ilişkisi olması dikkati çekti.

Haberin Devamı

Deniz: Öztürk’ü Suruç’a götürdüm
İki teröristin düzenlediği bombalı eylemde ölmesinin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Öztürk’ü, arandığı sırada, Suruç’a götürdükleri iddia edilen Adil Deniz ve Necdet Deniz de tutuklandı. Adil Deniz, Öztürk’ü amcasının torunu olmasından dolayı tanıdığını belirterek, “Antep’ten Suruç’a gidecektim. İpek Yolu mahallindeki parkta kendisine rastladım. Suruç’a gittiğimi söyledim. Öztürk, ‘Beni de götür’ dedi. Kendisini Suruç’a götürdüm. Pınarbaşı’nda meydana gelen patlama ile Öztürk’ün ilgisinin olduğunu ve bu olaydan dolayı arandığını bilmiyordum” dedi.