Gündem Bağımsız sanat Mamut’ta

Bağımsız sanat Mamut’ta

22.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Açık çağrıyla başvurulan, jüri değerlendirmesiyle eserlerin seçildiği sanat etkinliği Mamut Art Project, Maçka’da bulunan Küçükçiftlik Park’ta dün başladı.

Bağımsız sanat Mamut’ta

Etkinlik bağımsız genç sanatçıların eserlerini meraklılarıyla buluşturuyor. İlk kez 2013’te düzenlenen fuar, Seren Kohen tarafından kuruldu. Bu yıl 50’den fazla sanatçı ağırlayan fuarda, güncel siyasete ya da Türkiye gündemine işaret eden olaylara ilişkin bir dizi eser var. 24 Nisan akşamına dek sergilenecek eserlerin yanı sıra bir performans programıyla devam edecek fuardan gözden kaçmaması gereken dört eseri derledik...

- Deniz C. Koşar, ‘Ne İçinde Ne Dışında’ ve ‘Beyaz Küp Hakkında’ adlı eserleriyle bu yıl fuarda. ‘Beyaz Küp Hakkında’ eserinde beyaz tuvallerin üstüne koyduğu merceklerden görseller gösteriyor. ‘Ne İçinde Ne Dışında’ adlı eserinde ise sanal gerçeklik gözlüğüyle izleyicileri bir dürbünden gösterdiği eserleriyle buluşturuyor.
- Özgün Kılıç ‘Pnömatik Göçebe’ adlı işinde sesin oluşumunu ve insanla ilişkisini inceliyor. Deniz kabuklarının içindeki uğultuyu yaratan bir heykel üretiyor.
- Onur Hastürk ‘Bir Kahve Daha’ serisinde minyatür sanatının güncel uyarlamalarını gündelik bir objeyle, Starbucks kahve bardaklarıyla birleştiriyor.
- Ahu Akgün Özgecan Aslan cinayeti sonrası yapılan bir eylemi gösteren eseriyle dikkat çekiyor. Tuval üzerine yağlıboya eser ‘Dur De’ başlığını taşıyor.