Gündem Bakan Bozdağ: Yıkılan binalarla ilgili adli tahkikatlar başlatıldı

Bakan Bozdağ: Yıkılan binalarla ilgili adli tahkikatlar başlatıldı

09.02.2023 - 16:36 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bozdağ, depremde yıkılan binalarla ilgili adli tahkikatlar başlatıldığını söyledi.

Bakan Bozdağ: Yıkılan binalarla ilgili adli tahkikatlar başlatıldı

Adalet Bakanı Bozdağ, "Depreme maruz kalan tüm illerimizde bu binalar ve bu binaları yapanlarla ilgili, sorumluluğu olanlarla ilgili adli tahkikatlar başlatılmıştır." dedi.

Haberin Devamı

Bozdağ, "İhmali, kusuru olanlar ve deprem sonrası ortaya çıkan yıkımlar nedeniyle sorumlu olanların tespit edilmesi ve yargı önünde hesap vermesi sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya üzerinde dalga geçerek video paylaşımı yapanlar ve fırsatçılık yapan işletmelerinde cezalandırılacağını kaydeden Bozdağ, “Bu dönemde fırsatçılar türedi maalesef insanlarımızı bu acı zamanında fiyatları fahiş artıran gayri meşru kazanç sağlayanlarla ilgili belediye zabıtaları, ilgili görevliler ve Cumhuriyet Baş Savcıları bu tür gayrı ahlaki, hukuki ve davranış gösterenlere gerekli hukuksal yaptırımları gerçekleştirilecek. Pek çok sosyal medya mecralarında provokatif haberler yayan ve bunları insanlarımızı tedirgin edecek şekilde dolaşıma sokanlar ve enkaz altında konuşarak alaya alanlar için Cumhuriyet Başsavcılığımız adli işlemler gerçekleştirdiğinde bunlara sahip çıkan oldu, böyle bir vicdansızlığı yapanlara hukuk gereğini yapsın demek yerine sahip çıkılıyor. Bunlara sahip çıkanlarda o kadar vicdansız ve ahlaksızdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

DEPREM BÖLGESİNDE GÖREVLENDİRİLEN SAVCI SAYISI 206 OLDU

Adalet Bakanı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla başka illerde görev yapan savcılardan deprem bölgesindeki il ve ilçelere görevlendirlen savcı sayısı, 206'ya ulaştı.

Adalet Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Bakan Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, başka illerde görev yapan birçok savcı, deprem bölgesinde görevlendirildi. Kahramanmaraş'ta 53, Elbistan'da 12, Göksun'da 2, Hatay'da 54, Hassa'da 5, İskenderun'da 14, Kırıkhan'da 5, Samandağ'da 2, Adıyaman'da 52, Malatya'da 2 ve Osmaniye'de 5 olmak üzere deprem bölgesinde 206 ilave savcı görevlendirildi.