Gündem Bakan Kirişci'den Akşener'e 'Marmaris' yanıtı

Bakan Kirişci'den Akşener'e 'Marmaris' yanıtı

22.06.2022 - 16:10 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Marmaris'te çıkan yangına müdahalede geç kalındığını ve uçak olmadığı iddialarına Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den cevap geldi. Kirişci, “Siyasetin de bir edebi, ahlakı olmalı” ifadelerini kullandı.

Bakan Kirişciden Akşenere Marmaris yanıtı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Marmaris yangınıyla ilgili sözlerine yanıt verdi.

Haberin Devamı

Bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınında gelinen mevcut durumla ilgili bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in grup toplantısında yaptığı konuşmaya tepki gösteren Bakan Kirişci, "Bu, orman yangınlarıyla mücadele eden insanların emeğine de saygısızlık, ülkeye de haksızlık" ifadelerini kullandı..

Bakan Kirişci'nin açıklamaları şöyle:

“Siyasetin de bir edebi, ahlakı olmalı. Ben bunu çok önemsiyorum. Bu kadar önemli hazırlıklar yapmış, kendi envanterini her bakımdan zenginleştirmiş bir Tarım ve Orman Bakanlığı ile bu bakanlığın atmış olduğu adımları önemsizleştirmek, değersizleştirmek ve tabir yerindeyse bir yalan makinesiyle sanki bunlar yapılmamış gibi bir takdim içerisinde olmak siyasetin ahlakına asla uymayan, sığmayan hadiseler. Biz burada bu mücadeleyi verirken bir partinin genel başkanının kalkıp grup toplantısında bunların hiçbirinin olmadığını söylüyor olması gerçekten üzüntü vericidir. 20 uçak ve 55 helikopterimizin olduğunu defalarca açıkladık. Bu, orman yangınlarıyla mücadele eden insanların emeğine de saygısızlık, ülkeye de haksızlık."

AKŞENER: YİNE UÇAK YOK

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili "Gelen bilgilere göre; yine uçak yok, yine hazırlık yok. Yine kontrol odası pozları, bol miktarda hamaset var. Bu nedenle iktidarı bir kez daha uyarmak istiyorum. Geçtiğimiz sene, günlerce yüreğimizi yakan, nefesimizi kesen ve canlarımızı alan yangınları unutmadık. Siz de unutmayacaksınız. 13 makam uçağınız olmasına rağmen, 'Yangın söndürme uçağımız yok' diyen kepazeliği unutmadık. Siz de unutmayacaksınız" dedi.