Gündem Bakan Koca'dan 'Hekimoğlu' paylaşımı! 14 gün kuralına dikkat edin

Bakan Koca'dan 'Hekimoğlu' paylaşımı! 14 gün kuralına dikkat edin

16.03.2020 - 21:44 | Son Güncellenme:

Corona virüs nedeniyle Türkiye'de alınan tedbirler devam ediyor. Dikkat edilmesi gerekenlerden biri de yurt dışından dönenlerin 14 gün kuralına uyması. Kanal D'de ekrana gelen Hekimoğlu dizisinde Ateş Hekimoğlu karakterine hayat veren Timuçin Esen de 14 gün kuralına dikkat çekti. Konuyla ilgili Bakan Koca'dan da paylaşım geldi.

Bakan Kocadan Hekimoğlu paylaşımı 14 gün kuralına dikkat edin

Sağlık Bakanlığı, koronavirüse karşı vatandaşları alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirmek ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla iki yeni kamu spotu hazırladı.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni tip koronavirüsle mücadele için yeni bir iletişim kampanyası hazırlandı.

Vatandaşları koronavirüse karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirmek ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla hazırlanan kampanyada, medikal drama kategorisindeki iki dizinin başrol oyuncuları yer aldı.

Televizyon için hazırlanan iki kamu spotundan biri koronavirüs riskinden korunmak için alınması gereken 14 kuralı işlerken, diğeri yurt dışından dönüşlerde uyulması gereken kuralları ve alınması gereken önlemleri konu alıyor.

Koronavirüs riskine karşı alınması gereken önlemleri, "Mucize Doktor" dizisinde "Doktor Ali Vefa" karakterini canlandıran Taner Ölmez anlatıyor. Yurt dışı dönüşlere dair uyarılar ise "Hekimoğlu" dizisinin başrol oyuncusu Timuçin Esen tarafından yapılıyor.

Haberin Devamı

Kampanya televizyon, radyo, outdoor ve internet mecralarında eş zamanlı olarak yayımlanacak.

Bakan Kocadan Hekimoğlu paylaşımı 14 gün kuralına dikkat edin