Gündem Bakan Soylu duyurdu: 120'nin altında terörist kaldı

Bakan Soylu duyurdu: 120'nin altında terörist kaldı

16.09.2022 - 19:18 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "Sadece 8-9 vilayette 120'nin altında terörist kaldı." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu duyurdu: 120nin altında terörist kaldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırklareli'de temasları sırasında İstasyon Caddesi üzerinde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Trakya şivesiyle, 'Oj geldin bre Soylu Süleyman' yazılı afişin asıldığı mitingde konuşan Soylu, "Kırklareli, siz Murat Hüdavendigar'ın şehrisiniz, siz Kurtuluş Savaşı'nı kazananların torunlarıyla evlatlarısınız, siz bu ülke başı sıkıştığı zaman kadınıyla, erkeğiyle bu ülkenin namusu, özgürlüğü, hürriyeti için, ezanı Muhammedinin semalarımızda hür ve özgür şekilde duyulabilmesi ve ay yıldızlı bayrağın nazlı nazlı dalgalanabilmesi için her türlü fedakarlığı yapan bir ecdadın torunusunuz, bugün de her türlü fedakarlığı yapacak olanlarsınız. O yüzden ben İçişleri Bakanı olarak bir evlat olarak size tekmil vermek istiyorum, bir askerin komutanına verdiği gibi Kırklareli'ne bir tekmil vermek istiyorum. Vereceğim tekmil şudur; Kırklarelili hemşerilerim; Allah'a hamdolsun, sayın cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkomutanlığında, liderliğinde yıllarca terör örgütünü fink attığı Tendürek Dağı tertemizdir. Yine tekmil veriyorum; Hatay'dan Mersin'den, Adıyaman'a, Kahramanmaraş'tan Gaziantep'e kadar Amanoslar Dağı vardır, yıllarca Suriye'den aktardıkları teröristlerle birlikte PYD ve PKK'nın oradaki en önemli melanet yuvalarından birisi olmuştur, tekmil veriyorum; Amanoslar tertemizdir. Yine size bir tekmil veriyorum; bu ülkede Tunceli'den, Kato Marinos'tan, Karadeniz'e kadar yıllarca Erenimizi katleden, Ferhat astsubayımızı katleden, Karadeniz'e yıllarca, 'acaba bu PKK buraya nereden geldi?' diye endişeye sevk eden Karadeniz'in tamamı tertemizdir. Muş Şenyayla tertemizdir, Erzurum tertemizdir, Bingöl tertemizdir ve sadece 8 - 9 vilayette 120'nin altında terörist kaldı. Bir evladınız olarak, her türlü riski alarak söylüyoruz, kimseden korkmadan ve çekinmeden söylüyoruz; Allah nasip edecek, cumhuriyetin 100'üncü. yılında, cumhuriyetin birinci asrında, 29 Ekim 2023'te bu ülkede bir tek terörist kalmayacak" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Soylu duyurdu: 120nin altında terörist kaldı


'OH OLSUN SAVUNM ASANAYİMİZİ YÜZDE 80'E ÇIKARDIK'

"Biz her birimiz, cumhuriyetin birinci asrının çocuklarıyız ama birilerinden farkımız var" diyen Soylu, "Allah izin verirse hem birinci asrı, hem de ikinci asrı göreceğiz. Çok zorluklar çekildi bu ülkede, çok sıkıntılar çekildi, çok dertler çekildi. Amerika ve Avrupa bize sürekli parmak salladı. Siz yapamazsınız, siz beceremezsiniz diye bizi hep küçümsediler. Bizi 2000 - 2 bin 500 dolarlık bir ülke olmaya hep mahkum etmeye çalıştılar. Bu ülke zamanında uçak üretmeye çalıştı müsaade etmediler, araba üretmeye çalıştı, müsaade etmediler, bu ülke kendi enerjisini bulmaya çalıştı müsaade etmediler, baskı yaptılar. Ne zaman adım atsak ya darbelerle, ya ekonomik saldırılarla geleceğe değil, yarına değil ayaklarımızın ucuna baktırmaya çalıştılar. 16-17 Eylül'de Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idamının yıl dönümündeyiz. Bize şunu söylemek istediler o zaman, 'savunma sanayinizi yüzde 20'den yüzde 80'e çıkarırsanız sonunuz böyle olur', oh olsun savunma sanayimizi yüzde 80'e çıkardık. Bugün kendi silahlı insansız hava aracımızı yapıyoruz, bugün kendi mühimmatlarımızı yapıyoruz, bugün atak helikopterlerimizi yapacağız, burada söylüyorum; Allah nasip edecek kendi uçağımızı da, inşallah TOGG arabamızı da yapacağız ve dünyaya meydan okuyacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Soylu duyurdu: 120nin altında terörist kaldı


'TERÖR DEVLETİ HALİNE GETİRECEKLERDİ'

Kırklareli'nin ülkenin batıya bakan yüzü olduğunu söyleyen Soylu, "Burası benim ülkemin ayçiçek kokulu tarlasıdır, burası memleketini seven ve her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olan insanların memleketidir. Son 2 -3 yılda Amerikan Senatosu PKK/PYD'ye 2-3 milyar dolar yardım yaptı, yani bir terör örgütüne yardım yaptı. Onlar şunu söylüyordu; 'Eğer biz ayakta kalmasaydık, eğer bizi Suriye'ye, Irak'a, eğer etrafımızdaki coğrafyadaki istikrarsızlığa çevirmiş olsalardı, Hakurk'tan, yani Türkiye'nin Hakkari'sinin uç burnu var ya, onun hemen ötesinden ta Hatay'ın ötesindeki Afrin'e kadar denizin olduğu alana kadar o bölgeyi bir terör devleti haline getireceklerdi. Bize ambargo koydular. Amerika, Almanya, Karadağ, dediler ki; 'sizin insansız hava araçlarınıza kamera vermeyiz.' Dediler ki; 'sizin insansız hava araçlarınız mühimmat vermeyiz'. Ama bir şeyi unuttular, Türk mühendislerini. Genç insanlarımızı, bu ülkenin evlatlarını unuttular. Sayın Cumhurbaşkanımız, bugünkü Milli Savunma Bakanımız, her birimiz beraberdik ve Zeytin Dalı Harekatı başlamıştı ve PKK oradan Türkiye'ye sürekli havan atıyordu. Hatay'ı ve Gaziantep'i rahatsız ediyordu. Tayyip Erdoğan o gün başkomutan olarak ki o anı da hatırlıyorum, hayatım boyunca Milli Güvenlik Kurulu'ndaki o anı bir şeref anı olarak nitelendireceğim, Allah'ım ne yaptığımız varsa, hepsinin helali o Milli Güvenlik Toplantısı'nda bir ülkenin başkomutanının ve cumhurbaşkanının; 'Ben ülkemin insanını PKK'nın havanının altında ezdirmem, bedeli ne olursa olsun Afrin'i alacağız ve gereğini yerine getireceğiz' demesiyle karşı karşıya kaldığımız o toplantıdan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Mehmetçiklerimiz ardından jandarmalarımız hep beraber Afrin'e girdiler. Silahlı insansız hava araçlarımızın 1 aylık mühimmatı kalmıştı. Eğer biz yüzde 20'lerden yüzde 80'lere savunma sanayimizi çıkartmasaydık, kendi yerli ve milli savunma sanayimiz olmasaydı biz oradan boynu bükük gelebilirdik. Ama Allah'a çok şükür bizim mühendislerimiz ürettiler ve ay yıldızlı bayrağımızın orada şanlı bir şekilde bulunmasını temin ettiler" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, mitingin ardından Umutlu Kadınlar Merkezi'nde üretici kadınlarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

'BALKANLARI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırklareli’de açık basketbol sahasında gençlerle bir araya geldi. Burada gençlerle sohbet eden Soylu, “Bu coğrafyada hangi ülkeye gidersek gidelim, taksi parasının alınmadığı bir millet olarak tarihe geçiyoruz. Diyorlar ki sizin ücretinizi ecdadınız ödedi. Bugün Balkanları karıştırmaya çalışıyorlar. Size dünyanın neyle karşı karşıya kaldığını anlatmaya çalışıyorum. Nasıl Suriye'yi Irak'ı karıştırdılar? Nasıl Libya'yı karıştırdılar? Nasıl Lübnan'da bugün fukaralık var. 0-2 yaşındaki çocuklar ki Beyrut, Orta Doğu'nun en güzel yerlerinden bir tanesi. Ama 0-2 yaşındaki çocuklar süt içemiyorlar. Bütün sütlerini, o çocuklarını Türkiye'den biz gönderiyoruz. Geçen gün AFAD Başkanımız gitmişti. Yani afetlerle mücadele eden kurumumuzun başkanı. Nasıl tarif ediyorlar Türkiye'yi biliyor musunuz? Denizin karşısındaki hayırlar ülkesi diye” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı ile sel felaketine uğrayan Pakistan’a gittiklerini söyleyen Soylu, “2.5- 3 saat toplantı yaptık. Yani hem genel durumu gördük hem nasıl yardım edebiliriz diye baktık. Biz onları da onu sömürmedik. Ama onlar da bize bir şey yaptılar. Yaptıklarını söyleyeyim. O zaman Hindistan'a bağlıydılar. Biz kurtuluş mücadelesine giderken ellerindeki bilezikleri sattılar. Türk kurtuluş mücadelesinin silah paralarını onlar gönderdiler. Kalanları oldu. Kalanlarında da ne kuruldu biliyor musunuz? Bugünkü İş Bankası var mı? İş Bankası ne biliyor musunuz? Bugünkü İş Bankası, Hindistan'ın Pakistan'daki o yani Pakistanlı Müslümanlarının bizim özgür olmamız için. Bizim hür ve bağımsız olmamız için. Biraz önce okunan ezanın bu ülkede okunması için, şurada asılan dünyanın en güzel bayrağının bu ülkede asılabilmesi için bize destek oldular” diye konuştu.

‘SİZİN ÖNÜNÜZE BÜYÜK TÜRKİYE BIRAKACAGIZ’

Soylu, bütün riskleri aldıklarını ifade ederek, “Sizin için bütün riskleri alıyoruz, her türlü riskleri. Bunu bilmenizi isterim. Her türlü, hiç erinmiyoruz. Çünkü bir daha bu ülkenin geçmişteki faturalarının ödenmesini istemiyoruz. Sizin bu faturaları ödemenizi istemiyoruz. Bu kadar açık ve net. Sizden çok umudunuz var. Bizden daha iyi bir ortamda yetiştiniz. Dünyayı bizden çok daha iyi görüyorsunuz. Her şeyi çok daha iyi anlayabiliyorsunuz. Ve göreceksiniz bu ülkeyi yönettiğiniz zaman, kendi işlerinizi yönettiğiniz zaman veya bir işte bulunduğunuz zaman bizden çok daha başarılı olacaksınız. Biz size güveniyoruz. Hem de sonsuz güveniyoruz. Gönlümüz rahat. Ama sizin önünüzde bırakmanız gereken mesele şu. O engelleri ortadan kaldırmamız lazım. Biz vuruşacağız. Biz çarpışacağız ve göreceksiniz, sizin önünüze büyük bir Türkiye bırakacağız. Ve siz doğru bambaşka noktalara doğru taşıyacaksınız. Dünyanın gençlerine de, dünyanın çocuklarına da, masum insanlara da siz umut olacaksınız. Buna olan inancım tamdır” dedi.

'TAYYİP ERDOĞAN 100 YILDA BİR GELEN BİR LİDER'

Programının sonunda, gençlerden gelen soruları yanıtlayan Bakan Soylu, 'Özellikle bu enerjiyi nereden buluyorsunuz?' sorusuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la çalışma fırsatını bulmasını neden gösterdi. Soylu, "Ben şöyle düşünüyorum; iki meselem var. Cenabı Allah bize böyle bir iş nasip etti. Bu hem bir şereftir, hem bir sorumluluktur. Şöyle düşünüyorum; eğer benden daha iyi birisi bu işi yapmış olsaydı ve ben eksik bir iş yapıyor olursam bunun sorumluluğunu ödeyemem. Bir de şöyle bir düşüncem var; Tayyip Erdoğan 100 yılda bir gelen bir lider. Ben Tayyip Erdoğan fırsatını bulmuşken, onun zamanında bu ülke için yapabileceğimiz her şeyi yapmalıyız" dedi.

'ERDOĞAN HEPİMİZİN ÖNÜNÜ KOCAMAN AÇIYOR'

Erdoğan'ın kendilerinin önünü açtığını belirten Soylu, "Ben onunla nasıl çalıştığımı biliyorum. Hepimizin önünü kocaman açıyor. Günde bazen 60, bazen 70 bazen 100 karar veriyorum. Kendi içimizdeki her kararda; 'Sayın Cumhurbaşkanım buna ne diyorsun?' değil ama kritik kararların hepsinde kendisine danışırız ve sorarız bu bizim işimiz. Ama rutin işlerimizde kararları alırız ve yaparız. Bu kararları verirken bize o imkanı cumhurbaşkanımız açıyor. Yani yanlış da yapabiliriz, eksik de yapabiliriz insanız ama bizi yaptığımız yanlışta ve eksikte ortada bırakmıyor. Yani şunu anlatmak istiyorum; Tayyip Erdoğan'la birlikte ülkenin bir fırsat yakaladığına ve bu fırsat için de çok çalışmamız lazım geldiğine inanıyorum" diye konuştu.

'BİR DAHA O GÜNLERE GERİ DÖNMEME DUYGUSU BİZİ ÇOK ÇALIŞMAYA SEVK EDİYOR'

15 Temmuz hain darbe girişimin olduğu geceye de değinen Soylu, "Bir de enerjimin bir bölümü de şu darbelerin, başbakanların asıldığı ve idam edildiği bir Türkiye'ye dönmediği için. 15 Temmuz akşamı benim ilk duygum şudur; Allah elimize bir fırsat verdi de 60 darbesinin karşılığındaki rövanşı alacağız. İlk duygum budur. Babam aradı, 'hakkını helal et' dedim. 'Allah nasip edecek, biz bu işten çıkacağız' dedim. Ve hiç bu duygu, bir daha bu günlere geri dönmemek duygusu bizleri çok çalışmaya sevk ediyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu gençlerle toplantısının ardından kentte sivil toplum kuruluş temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.

Yazarlar