Gündem Bakan Soylu'dan Adana'daki operasyonla ilgili açıklama

Bakan Soylu'dan Adana'daki operasyonla ilgili açıklama

27.06.2022 - 13:35 | Son Güncellenme:

Adana'daki operasyonla ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, "Uzun süre takip ile yapılan operasyonda, 38 kişiden 36’sı gözaltında. Aralarından biri, belediye kadrolarında, biri de KCK/TDÖ sözcüsü Ayşe Irmak. Nerede bulursak aman vermeyeceğiz." dedi.

Bakan Soyludan Adanadaki operasyonla ilgili açıklama

Adana'da terör örgütü PKK/KCK/TDÖ'nün Çukurova yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında HDP İl Eş Başkanları Mehmet Karakış ve Helin Kaya ile Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk'un da bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK/TDÖ (Türkiye Demokratik Örgütlenmesi) Çukurova bölge yapılanmasını deşifre etmek için çalışma yaptı. Teknik ve fiziki takibin ardından aralarında HDP İl Eş Başkanları Mehmet Karakış ve Helin Kaya ile Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk'un da bulunduğu 38 şüpheli tespit edildi. Bu kişilerin örgütsel faaliyette bulunduğu öne sürüldü. Harekete geçen TEM ekipleri, sabah saatlerinde çok sayıda adrese baskın yaptı. Kapıların koçbaşlarla kırıldığı operasyonda aralarında Karakış, Kaya ve Buyruk'un da olduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Bu sırada Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Buyruk, gazetecilere neden gözaltına alındığını bilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Soyludan Adanadaki operasyonla ilgili açıklama

SÖZDE TÜRKİYE SÖZCÜSÜNE VAN'DA GÖZALTI

Adana'da başlatılan, terör örgütü PKK/KCK/TDÖ’nün Çukurova yapılanmasına yönelik operasyonda; sözde Türkiye sözcüsü Ayşe Irmak da Van’daki adresinde gözaltına alındı. Irmak’ın, örgütün Suriye ve Irak’taki kamplarına gidip, geldiği daha önce de cezaevine girdiği öğrenildi. Irmak’ın, işlemlerinin ardından Adana’ya getirileceği kaydedildi.

Ayrıca operasyon kapsamında, örgütün sözde Çukurova bölge sorumlusu Mehmet S. ile kadın sorumlusu Emetullah A.’nın da gözaltına alındığı bildirildi. Operasyondaki gözaltı sayısı ise 36’ya yükseldi.

BAKAN SOYLU'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da operasyonla ilgili açıklama geldi. Bakan Soylu, "Dernek, Belediye, PKK-KCK tezgahı kurmuşlar. Başsavcılık ve Emniyet koordinasyonunda Adana’da, uzun süre takip ile yapılan operasyonda, 38 kişiden 36’sı gözaltında. Aralarından biri, belediye kadrolarında, biri de KCK/TDÖ sözcüsü Ayşe Irmak. Nerede bulursak aman vermeyeceğiz." dedi.

Yazarlar