Gündem Bayram tatilinin ilk gününde acı bilanço! 9 ölü, 1047 yaralı

Bayram tatilinin ilk gününde acı bilanço! 9 ölü, 1047 yaralı

07.04.2024 - 10:50 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 9 günlük bayram tatilinin 1'inci gününde 651 trafik kazasında toplamda 9 kişinin hayatını kaybederken bin 47 vatandaşın yaralandığını açıkladı.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Anadolu Otoyolu'nun Bolu, Düzce, Kocaeli ve Sakarya geçişinde akıcı trafik yoğunluğu görülüyor.

MARDİN'DE OTOMOBİL ŞARAMPOLE UÇTU

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yolda bulunan su birikintisine girip kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi. Kazada 1 bebek hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Kaza akşam saatlerinde Uluslararası İpekyolu üzerinde Tilkitepe Köyü mevkiinde meydana geldi. Seyir halinde olan ve plakası belirlenemeyen otomobil su birikintisine girip şarampole devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve kolluk kuvvetleri sevk edildi. Kazada 1 aylık bebek Yiğit Efe B. hayatını kaybederken, Ferhat B., Zeynep B., Aslan Efe B., Meliha B. yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi ve Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

BİNGÖL'DE OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Bingöl’de otomobilin şarampole yuvarlandığı kazada 5 kişi yaralandı.


Alınan bilgilere göre, kaza Genç ilçesi Keklikdere köyünde meydana geldi. Sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen otomobil, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 5 kişi, Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

ARTVİN'DE OTOMOBİL DERE KENARINA UÇTU

Artvin'in Borçka ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin dere kenarına uçtuğu kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra ilçeye bağlı Demirciler köyü mevkisinde meydana geldi. Orhan Bostancı (46) yönetimindeki 41 UY 889 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu dere kenarına uçtu. Kazada, ters dönen otomobilde sürücü Orhan Bostancı ve araçtaki Varol Kaya (45) yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine gelen sağlık ekiplerince otomobilden çıkarılan yaralılar, sedye ile yola taşınarak Borçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı
HATALI SOLLAMA KAZA GETİRDİ: 6 YARALI

Gaziantep’te önündeki aracı solamaya çalışan bir otomobil, başka bir araca çarptı. Kazada 6 kişi yaralandı.

Kaza, eski Gaziantep-Nizip yolu Karpuzatan mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Nizip’ten Gaziantep istikametine giden 42 BES 39 plakalı otomobil, karşı yönden gelen 27 ACU 722 plakalı başka bir araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki araçta bulunan Muhsin Y., Hasan Hüseyin Y., Rüveyda Y., Habib Y., Samet K. ve Hacer Y. yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Nizip Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

'KİLİT KAVŞAK'TA YOĞUNLUK

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahında yer alıp, 'kilit kavşak' olarak adlandırılan Kırıkkale'de, bugün de trafik yoğunluğu sürdü.


Kırıkkale'de sabah saatlerinde göze çarpan yoğunluk, öğle saatlerinde daha da arttı. Kent geçişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Kırıkkale- Ankara kara yolunda araçlar saatte 70 kilometre hızla ilerlerken, yolda zaman zaman kazalar oldu. Polis ve jandarma ekipleri, ulaşımın aksamaması için güzergahtaki kavşakların bazılarını dönüşe kapattı. Trafik yoğunluğunun arife günü gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA YOĞUNLUK

Ramazan bayramına sayılı günler kala, bayram tatilini İstanbul dışında değerlendirmek isteyen vatandaşlar İstanbul Havalimanı'nda yoğunluk oluşturdu. Uçuşların yoğun olduğu öğle saatlerinde havalimanı personeli yolcuların sorun yaşamaması için gerekli önlemleri aldı. 9 günlük Bayram tatilini nedeniyle havayolu şirketleri 5-14 Nisan tarihleri arasında SunExpress, Türk Hava Yolları, 6'sı AJET olmak üzere 85 ek sefer, Pegasus Havayolları ise Kıbrıs İzmir, İstanbul Sabiha Gökçen çıkışlı 132 ek sefer düzenleyeceğini açıklamıştı. Havayolu şirketleri ayrıca taleplere göre ilave seferlerde güncelleme yapacaklarını bildirdi.

BİLET FİYATLARI GAYET NORMAL

Bayram tatili öncesi bilet bulmakta sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Abdurrezak Alioğlu, Ailemin yanına Silopi'ye gidiyorum. Biletimi bir ay önce aldım. Otobüs bileti tek gidiş Silopi'ye bin 300 lira iken, ben gidiş dönüş uçak biletini 2 bin 600 liraya aldım. Bence uçak bilet fiyatları gayet normal dedi. Yolculardan Ayhan Başar, Bayram tatili için Muş Bulanık'a gidiyorum. Biletleri gidiş dönüş olarak bir ay öncesinden aldın herhangi bir sıkıntı yaşamadım diye konuştu.

Haberin Devamı
SÜRÜCÜLERE UYARI!

Düzce'de motokuryelik yapan Resul Gür, Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan sürücüleri uyarmak için ilginç bir çalışmaya imza attı. Yüzüne maske takıp, eline tırpan alan kurye, TEM Otoyolu'nda polis denetimine eşlik ederek, sürücüleri uyardı.

ACI BİLANÇO

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 9 günlük bayram tatilinin 1'inci gününde 651 trafik kazasında toplamda 9 kişinin hayatını kaybederken bin 47 vatandaşın yaralandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya şu bilgileri paylaştı:

"Bayram tatilinin 1' günü 6 Nisan Cumartesi tarihinde 24 saatlik sürede; 651 trafik kazası meydana geldi. 411 bin 588 araç denetlendi. 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 130 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk günü trafik kazalarında maalesef 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bin 47 vatandaşımız ise yaralandı."

BOLU GEÇİŞİNDE SON DURUM

Ramazan bayramı tatili için Cuma akşamından itibaren yollara çıkan tatilciler Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde yoğunluğa neden oldu.

9 günlük bayram tatilini memleketinde geçirmek isteyen tatilcilerin Cuma akşamında başlayan ve dün de Anadolu Otoyolu'nun Ankara yönünde oluşturduğu yoğunluk azalmaya başladı.

Tatilciler, Bolu geçişinde ulaşımda aksama yaşanmadan hızla yollarına devam ettiler. Otoyolun İstanbul yönünde ise az sayıda aracın geçtiği görüldü. Trafik ekipleri de yol güzergahları üzerinde denetimlerini artırdı.

 

Haberin Devamı
İSTANBUL'DA POLİS SERVİSİ DEVRİLDİ

Bahçelievler Basın Ekspres yolunda polisleri taşıyan servis minibüsü devrildi, 6 polis yaralandı. Yaralılar ambulans ile hastaneye götürülürken devrilen minibüs bulunduğu yerden vinç yardımı ile kaldırıldı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN