Gündem Bakandan İsveç’e Keneş tepkisi

Bakandan İsveç’e Keneş tepkisi

21.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bülent Keneş’in iadesi yönündeki talebimizin reddedilmesi çok olumsuz bir gelişme. Biz İsveç ve Finlandiya’dan güzel sözler işitmek istemiyoruz, somut adımlar görmek istiyoruz” dedi.

Bakandan İsveç’e Keneş tepkisi

Çavuşoğlu ile Gambiya Dışişleri, Uluslararası İşbirliği ve Yurt dışındaki Gambiyalılar Bakanı Mamadou Tangara, dün yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, FETÖ soruşturması şüphelisi Bülent Keneş’in iadesinin İsveç tarafından reddedilmesiyle ilgili soru üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

“İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği gündeme geldiğinden bu yana söylenecek sözler söylendi. Bununla birlikte ahitname ve üçlü muhtıra imzaladın. Herkes bu belgeye göre yükümlülüklerini yerine getirecek. Bülent Keneş’in iadesi yönündeki talebimizin reddedilmesi çok olumsuz bir gelişme. Biz İsveç ve Finlandiya’dan güzel sözler işitmek istemiyoruz, somut adımlar görmek istiyoruz. Bir kişiyi iade ettiler, o bizim listemizde yoktu. İsveç Dışişleri Bakanı perşembe (yarın)  Ankara’ya geliyor, orada da son gelişmeler hakkında basın toplantısında sizlere de anlatma imkânımız olacak.”

İsveç’ten ‘ret’ değerlendirmesi

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, İsveç Yüksek Mahkemesi’nin FETÖ’cü Bülent Keneş’in Türkiye’ye iadesi talebini reddetmesi sonrası değerlendirmede bulundu. “İsveç, hukukun üstünlüğüyle yönetilen bir ülkedir ve bu tür davalarla ilgilenmek için bir hukukumuz var” diyen Bakan Strömmer, “Yargıtay kararını verdi, şimdi bakanlar kurulu dava hakkında karar vermek için çalışmalarını sürdürüyor” ifadesini kullandı.

Yazarlar