Gündem Baklavacı kardeşlerin davası yeniden başladı! “Bu nasıl vicdansız bir karardır”

 Baklavacı kardeşlerin davası yeniden başladı! “Bu nasıl vicdansız bir karardır”

08.12.2021 - 11:58 | Son Güncellenme:

Trafikte hamile kadın ile eşine dehşeti yaşatıp ülke gündemine oturan ve 5'er yıl hapis cezası alan baklava zincirinin sahipleri Hasan ve Hüseyin Sel kardeşlerin davası Bölge Adliye Mahkemesi’nin bozma kararının ardından yeniden görüldü. Sel kardeşlerin katılmadığı duruşmada konuşan Müşteki Yunus Emre Bahçıvan Bölge Adliye Mahkemesi’nin bozma kararı için, “Bu nasıl vicdansız bir karardır. Ben duygusal bakıyorum. Bu kararın vicdansızca bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Baklavacı kardeşlerin davası yeniden başladı “Bu nasıl vicdansız bir karardır”

Damla GÜLER / milliyet.com.tr İstanbul Pendik’te 2019 yılında yaşanan olayda bir zincir baklava markasının sahipleri Hasan Sel ve kardeşi Hüseyin Sel trafikte yol verme tartışmasında Yunus Emre Bahçıvan ve 8 aylık hamile eşi Ayfer Sel’in içinde olduğu araca saldırmıştı. El ve ayaklarıyla araca vuran Sel kardeşler, aracın dikiz aynasını kırmış ve kaputun üstüne çıkmıştı.

Haberin Devamı

Bahçıvan çifti ise kendisini aracın içine kilitleyerek olay anını cep telefonu ile kaydetmişti. Ayfer Sel’in, “Yapmayın hamileyim” çığlıkları kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Olayın ardından Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Hasan ve Hüseyin Sel kardeşler, “hürriyeti tahdit” ve “ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması” suçlarından ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

BOZMA KARARININ ARDINDAN İLK DURUŞMA

Ancak İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi sanıklar hakkında verilen kararı, “Özellikle yol kesmediler, şahıslarına zarar vermeden ayrıldılar” diyerek bozdu. Verilen bozma kararının ardından sanıklar hakkında yargılama yeniden başladı. İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar katılmadı. Müşteki Yunus Emre Bahçıvan ise duruşmada hazır bulundu.

Haberin Devamı

“KARDEŞİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI”

İlk olarak bozma kararına ilişkin savunma yapan sanık avukatı Devrim Dinçer, bozma kararına uyulmasını talep ederek, “Sanıklar arasında bir ayrıştırma yapılmadığı için karar baştan sona bozulmuştur. Hasan Sel bakımından verilen Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararının kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi. Avukat Dinçer, sanık Hüseyin Sel bakımından yaptığı savunmada ise, “Hüseyin Sel yanında olan sinirli kardeşini engellemeye çalışmıştır. Bilirkişi raporlarında da, ‘yapma polisleri çağıralım lütfen’ dediği sabittir. Müvekkil hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyoruz” diyerek, “Verilen karar hakkaniyete aykırıdır” dedi.

“GÖRÜNTÜLERİ ÇOCUĞA BİLE İZLETSENİZ NE OLACAĞINI ANLAR”

Sanık avukatının ardından söz verilen müşteki Yunus Emre Bahçıvan da bozma kararını hayretle karşıladığını söyleyerek, “Kesinlikle kabul etmiyorum. İlk mahkemede ve raporlarda olayın nasıl olduğu ortaya çıktı. Olayı bizzat ben ve eşim yaşadık. Olay anını kamera kaydına alan da benim. Sanıklar bağırarak küfür ederek ve vücut dilleriyle bana zarar verebileceklerini gösterdiler. Yolda arkamdan bir anda önüme geçip direksiyonu önüme kırıp durdular. Zaten zarar vereceklerini anladığım için kamera kaydına aldım. Bir çocuğa bile o görüntüleri izletseniz ne olacağını anlar. Eğer adalet varsa düzgün bir şekilde tecelli etmesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

“BU NASIL VİCDANSIZ BİR KARARDIR”

Hüseyin Sel’in kardeşini engellemeye çalışmadığını söyleyen Bahçıvan, “Eğer kardeşini engellemek istiyorsa benim yolumu kesmeyecekti. Kardeşinin inmesine izin vermeyecekti. Kendisi de bana saldırmayacaktı. Ben kendisinin de agresif olduğunu çok net bir şekilde gördüm. Engelleme gibi bir durum yok. Birlikte indirler arabadan, birlikte bağırmaya başladılar. Beni engellemeseler ben zaten yoluma devam edecektim. Bu nasıl vicdansız bir karardır. Ben duygusal bakıyorum. Bu kararın vicdansızca bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ASIL FAİL HÜSEYİN SEL’DİR”

Yunus Emre Bahçıvan’ın avukatı Abdullah Adem Yavuzarslan ise olayın asıl failinin Hüseyin Sel olduğunu söyleyerek, “Suç hareketi kısıtlamayı engellemektir. Arabayı kullanan ve hürriyeti kısıtlayan kişi Hüseyin Sel’dir. Asıl fail Hüseyin Sel’dir. Zarar vermeden olay yerinden ayrılmaları bozma sebebi sayılamaz. Çünkü kendi istekleriyle ayrılmıyorlar. Olayda zarar vermek için uğraşıyorlar ancak kapılar kilitli olduğu için zarar veremiyorlar” dedi. Alınan beyanların ardından mahkeme eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.