Gündem Bakü’ye nasıl gidilir, Bakü gezi rehberi

Bakü’ye nasıl gidilir, Bakü gezi rehberi

27.04.2018 - 12:09 | Son Güncellenme:

Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazandıktan sonra ve iki ülke halkı arasındaki samimiyet arttığından beri Türkiye’den Bakü’ye gezmek için gidenlerin sayısı de buna paralel olarak yıllar içerisinde artış gösterdi. Bakü’ye tatil yapmaya gitmek isteyenler için şehir hakkında bilinmesi gerekenler

Bakü’ye nasıl gidilir, Bakü gezi rehberi

Bakü, Azerbaycan’ın başkentidir. Hazar denizinin kıyısında kurulan Bakü, ülkenin ve Kafkasların en büyük şehridir. Büyük bir ticari merkez olan Bakü’de modern yapıları ve tarihi eserleri yan yana görmek mümkündür.

Haberin Devamı

Bakü gezi rehberi

Özelikle 2000’li yıllardan bu yana hızla gelişen şehirde çok sayıda tiyatro, sinema, kütüphane, sergi alanı bulunmaktadır. Ayrıca şehirde her yıl uluslararası festivaller düzenlenmektedir. Azerbaycan nüfusunun üçte biri Bakü’de yaşamaktadır. Oldukça canlı bir gece hayatına sahip olan Bakü, her yıl binlerce turistin uğrak mekânıdır.

Bakü’de gezilecek yerler

Şirvanşahlar Sarayı;

Bakü halkı tarafından “İçeri Şeher” olarak isimlendirilen saray, şehrin en eski tarihi eserlerinden birisidir. 15. yüzyılda şehirde hamiyet kuran Şirvanşah Devleti’nin hükümdarlarından İbrahim Halillullah döneminde inşa edilmiştir.

Şirvanlar Sarayı, iki kat ve 54 odadan oluşmaktadır. Üst kat şah ve ailesinin yaşam alanı iken alt kat devlet işlerinin yürütüldüğü ve misafirlerin ağırlandığı yerdir. Ayrıca şahın çocuklarının eğitimi için yapılmış özel alanlarda bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Saray 1964’ten beri müze olarak kullanılmaktadır. Haftanın her günü saat 10:00-18:00 arası ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Kız kalesi;

Şehrin liman bölgesinde bulunan kız kalesinin ne zaman inşa edildiği ya da adının nereden geldiği hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

2000 yılında Şirvanşah Sarayı ve Kız kalesi UNESCO tarafından dünya mirasları listesine alınmıştır.

Kız kalesini haftanın her günü saat 09:00-18:00 arası açıktır. Giriş ücretlidir ve yetişkinler için fiyatı 7 Azeri manatı’dır.

Letif Kerimov Halı Müzesi

Bakü halı dokumacılığı konusunda da oldukça eski bir kültüre sahiptir. Letif Kerimov, eski çağlardan kalma tarihi halıların bulunduğu bir müzedir.

Pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz müze, hafta içleri 10:00-18:00, hafta sonları ise 10:00-20:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Bakü’ye gitmek için en uygun tarih

Karasal iklime sahip olan Bakü kışları çok soğuk ve yağışlı; yazları ise çok sıcak ve kuraktır. Ayrıca Hazar Denizi’nin kıyısında olmasından kaynaklı şehirde nem miktarı da çok fazladır. Bakü’ye seyahat edeceklerin bahar aylarını tercih etmeleri kendi sağlıkları açısından yerinde bir karar olacaktır

Yazarlar