Gündem Balkondan düşmüştü!  Annesi: “Sesi kesilince sanık bana kızın öldü öldü dedi”

Balkondan düşmüştü!  Annesi: “Sesi kesilince sanık bana kızın öldü öldü dedi”

14.10.2021 - 11:50 | Son Güncellenme:

Esenyurt'ta 9 Mart 2021 tarihinde birlikte yaşadığı Sevcan Demir’i balkondan atarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Kenan Daniş hakim karşısına çıktı. Yaptığı savunmada Sevcan Demir’in intihar ettiğini söyleyen sanık, “Telefonla boş odaya gitti, bekledim. Seslendim. Ses gelmedi. Odaya girdiğimde yoktu. Balkonun kapısı açıktı. Aşağı baktım kanlar içinde yatıyordu” dedi. Sevcan Demir’in annesi ise verdiği ifadede, “Benim kızım intihara kalkışmadı, tedavi görmedi. Olay günü 22:23'te telefonda kızımın sesi kesilince sanık 'öldü öldü, kızın öldü' dedi” ifadelerini kullandı.

Damla GÜLER / milliyet.com.tr  Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Kenan Daniş tutuklu bulunduğu cezaevinden getirildi. Duruşmaya ayrıca Sevcan Demir'in annesi Seyran Tosun ile ağabeyleri Coşkun ve Çetin Demir katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Daniş, başkasıyla evli olduğunu ve Çengelköy’de yaşadığını söyledi.

Haberin Devamı

Sevcan Demir ile birbirlerini sevdiklerini söyleyen sanık, “Sevcan’la başka ev kiraladık. Haftanın 1-2 günü de onunla kalıyordum. İlişkiyi yürütemediğimize dair konuşmalar yapıyorduk. Ayrılmaktan bahsettiğim zamanlarda Sevcan bunu kabul etmeyip kendine zarar veriyordu. Bu bazen ilaç içme, bazen bileklerini kesme şeklinde oluyordu” dedi.

Olay günü Sevcan Demir’le kıskançlık yüzünden tartıştıklarını anlatan Daniş, “Sevcan küçük aynayı alarak banyoya gitti ve kapıyı kilitledi. Kendisine bir şey yapacağını anladım. Kapıyı kırdım. İçeride yerde oturuyordu. Elinde ayna parçasıyla buldum. Kaldırdım yüzünü yıkadım. Mutfağa gitti, bıçak aldı. Engellemeye çalıştım. Boğuştuk. Bana yumruk attı. Durdurmak için çenesini ısırdım. Sonra oturma odasında halının üzerinde sarılıp yarım saat ağladık. Gitmek istedim. Kapıyı kilitlemiş. Israrım üzerine anahtarı fırlattı. Arabaya giderek oturdum. Kendisine bir şey yapma ihtimalini düşündüğüm için ayrılamıyordum. Annesi aradı, 'O kız niye ağlıyor bir şey olursa seni mahvederim' dedi. Arabada Sevcan'ı aradım. Kendisine bir şey yapmasın diye arabaya çağırdım. Arabada boynuma sarıldı ağlaştık. Sonra eve çıktı” dedi.

Haberin Devamı

Balkondan düşmüştü  Annesi: “Sesi kesilince sanık bana kızın öldü öldü dedi”

“ANNESİNE KIZINI KESİYORUM DEDİM”

Arabada oturduğu sırada Sevcan Demir’in kendisine bir şey yapmasından korktuğu için yeniden eve çıktığını anlatan sanık Daniş, “Sevcan mutfakta annesiyle telefonda bağırarak konuşuyordu. Annesi sürekli 'o adam sana bir şey mi yapıyor' diye bağırıyordu. Sevcan ise 'bir şey yapmıyor, ne yapmış' diyordu. Bu esnada kapıya polis geldi, daha sonra gittiler. Annesi tekrar aradı. Sevcan'a 'ağabeylerine söyleyeceğim, bu adam sana bir şey mi yapıyor' gibi cümleler kuruyordu. Dayanamadım, telefonu aldım ve 'Bir şey yapıyorum, kızını kesiyorum, ağabeylerini gönder onları keseyim öldüreyim' dedim. İddianamede de geçen bu sözleri sinirle ve annesine tepki olarak söyledim. Sinirden aşağı indim, sigara içtim. Yukarı çıktım. Annesi yine aradı. Sevcan çok sessiz konuştu. Telefonla boş odaya gitti, bekledim. Seslendim. Ses gelmedi. Odaya girdiğimde yoktu. Balkonun kapısı açıktı. Aşağı baktım kanlar içinde yatıyordu. 112’yi arayıp komşulardan yardım istedim. Sonra öldü haberini aldım” dedi.

Haberin Devamı

“KIZIMIN SESİ KESİLİNCE SANIK ÖLDÜ ÖLDÜ DEDİ”

Sevcan Demir’in annesi Seyran Tosun da mahkemede verdiği ifadede, olay günü kızıyla görüntülü konuştuğunu söyleyerek, “Sağ bileğini masaya koydu bileği sarılıydı. 'Ne oldu?’ diye sordum, 'bunu Kenan yaptı' dedi. Anne 'Kenan beni öldürecekmiş' dedi. Uçakla geleceğimi söyleyince bana panik yapmamamı kendisinin geleceğini söyledi” dedi.

Sanığın kızını öldüreceğini anladığını belirten anne Tosun, "Ben telefondan konuşurken kız kardeşim konuşmaları kayıt etti. Sanık bana 'Polisi sen aradıysan evlatlarını çağır gelmezlerse kızını kıtır kıtır keseceğim. Kızın köye gidemeyecek giderse daha kötü olur' dedi. Bu kızımın kapısının önünden hiç gitmiyordu. Kıskançlıktan tuvalete varana kadar telefonla göstertiyordu. Sanık hep çok kıskanç birisiydi. Perdeleri açtırmıyordu. Kızım başka yerdeyken bulunduğu yeri söyleyince inanmayıp görüntülü arayıp yerini teyit ettiriyordu. Olay günü korktuğum için 155'i aradım, şikayetçiyim. Benim kızım intihara kalkışmadı, tedavi görmedi. Olay günü 22:23'te telefonda kızımın sesi kesilince sanık 'öldü öldü, kızın öldü' dedi. Allah'ından bulsun” dedi.   

Haberin Devamı

Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Yazarlar