Gündem Banka soygununu vatandaş engelledi

Banka soygununu vatandaş engelledi

15.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde dün sabah 09.15 sıralarında bir kamu bankası şubesine giren M.A., silahını aldığı güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Elindeki poşeti içeride bulunan bir müşteriye uzatan şüpheli, silah tehdidiyle yaklaşık 30 bin lirayı vezneden aldıktan sonra bankadan çıkacağı sırada alışveriş merkezi içerisinde Cengiz isimli 66 yaşındaki vatandaş tarafından üzerine atlayarak durduruldu.

Banka soygununu vatandaş engelledi

 

Çıkan arbede sırasında soyguncu M.A., yaşlı adamı silahla vurarak yaraladı. Yaşanan arbededen yararlanan güvenlik görevlisi ve vatadandaşların müdahalesi ile soyguncu M.A., etkisiz hale getirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis M.A.’yı gözaltına aldı.

Haberin Devamı

‘Kahraman amca’

Olaya ilişkin bir görgü tanığı Milliyet’e şunları söyledi: “Cengiz amca sürekli çarşıya gelir, çayını içer, dergisini okur. Bugün de sabah yine aynı şeyi yaptı. Bir kadının, ‘imdat, hırsız var’ sesinin ardından çay bahçesinden bir anda fırlayarak, bankanın bulunduğu kata çıktı. Daha sonra hırsızla boğuşmaya başladı. O sırada yaklaşık 3-4 el ateş sesi geldi. Hırsız Cengiz amcadan kurtulmak yüzüne ve vücuduna ateş ederek yaralamış. Durumu iyi. Günün kahramanı Cengiz amcaydı.”

Yazarlar