Gündem Baroda ‘çevre’ çatlağı

Baroda ‘çevre’ çatlağı

16.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) bünyesinde çalışan ve gönüllü olarak 7 yıldır çevre ve kent ihlallerine karşı açtıkları davalarla tanınan 24 avukat tasfiye edilirken, yerlerine 7 kişilik yeni avukat ekibi atandı.

Baroda ‘çevre’ çatlağı

Tasfiye edilen avukatlar, Artvin Cerattepe, Bergama Ovacık, Sivas Kangal, İzmir Efemçukuru, Mersin Akkuyu, Sinop İğneada gibi çevre davalarını üstlenen isimlerden oluşuyor. 24 kişilik avukat grubu, TBB yönetimini eleştiren bir açıklama yayınlarken, tasfiyenin keyfi ve antidemokratik olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Çevreci avukatlardan Mehmet Bülent Tokuçoğlu şu iddialarda bulundu:

“TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, bizim kolektif çalışmalarımızdan rahatsızlık duydu. Feyzioğlu, siyanürlü altın işletmeciliği yapan bir holdingin avukatlığını yaptı. Biz çalışmalarımızı sürdürmeye, halkın yanında olmaya devam edeceğiz. TBB başkanının her zaman kamunun hakkından yana tavır koyması gerekir. Feyzioğlu, kamu yararından yana tavır alması gerekirken, bireysel ve mesleki tercih kullanarak yapılmaması gereken bir avukatlığı üstlendi. Kendisi mücadelemizin yanında durmadığı gibi bizden rahatsız oldu. ‘Noyan Özkan Çevre ve Ekoloji Mücadelesi Onur Ödülü’ töreni TBB Yönetimi tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmeden iptal edildi. Görevden alınmamızın asıl nedeni, çevre sorunlarıyla ilgileniyor olmamız.”