Gündem Basın Enstitüsü Derneği Avşar’a soruşturmaya tepkili

Basın Enstitüsü Derneği Avşar’a soruşturmaya tepkili

24.09.2009 - 02:00 | Son Güncellenme:

Milliyet’te Devrim Sevimay’a verdiği röportajdaki demokratik açılımla ilgili sözleri kamuoyunda büyük yankı uyandıran sanatçı Hülya Avşar’a ve röportajı yapan Sevimay’a soruşturma açılmasına bir tepki de Basın Enstitüsü Derneği’nden geldi

Basın Enstitüsü Derneği Avşar’a soruşturmaya tepkili

Enstitü’den yapılan açıklamada, “Gündemin en çok tartışılan ve amacı barış olan bir konuda düşünce açıklamak da bu düşünceleri yayınlamak da suç oluşturamaz. Bunu suç gören zihniyet hak ve özgürlükler konusunda sorunlu bir zihniyettir” denildi. Basın Enstitüsü Derneği IPI Ulusal Komitesi’nin dün yaptığı açıklama özetle şöyle:
“Türkiye, en önemli sorunlarından birini çözmek için harekete geçtigi bir dönemde, hükümetin demokrasi açılımını en geniş kitlelere benimsetmeye çalıştığı günlerde gazeteci Devrim Sevimay yaptığı röportaj, sanatçı Hülya Avşar ise Sevimay’ın sorularına verdiği yanıtlar nedeniyle ‘topluma kin ve nefret saçtıkları’ gerekçesiyle cezalandırılmak isteniyorlar.

‘Göreve çağırıyoruz’
Oysa sorunların çözümünün ilk şartı toplumda tam bir ifade ve basın özgürlüğünün yerleşmesidir.
Demokrasinin olmazsa olmazı olan basın özgürlüğünün önündeki bütün engellerin kaldırılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.”

Yazarlar