Gündem Başkentin en uzun soluklu festivali

Başkentin en uzun soluklu festivali

06.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 34. kez müzikseverlerin karşısına çıkan Ankara Uluslararası Müzik Festivali, önceki akşam Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Çoksesli Korosu’nun konseriyle başladı

Başkentin en uzun soluklu festivali

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın bu yıl 34. kez düzenlediği Uluslararası Müzik Festivali önceki akşam MEB Şûra Salonu’ndaki şefliğini Rengim Gökmen’in üstlendiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve şef Cem’i Can Deliorman yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Çoksesli Korosu’nun birlikte gerçekleştirdiği konserle başladı. Açılış konserine Ankaralı müzikseverler ilgi gösterirken iş adamları, politika dünyasının önemli isimler, sanatçılar da açılış konserini izledi. Davetliler arasında 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer de yer aldılar.

Kanneci’nin 40. sanat yılı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahneye çıkmadan önce, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali N. Başman bir konuşma yaptı. Festivalin şimdiye kadar Ankara’da yapılan en uzun soluklu etkinlik olduğunu hatırlatan Başman sözlerine şöyle devam etti: “Bugün değerli ve vefakâr konuklarımızla 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin açılış konserinde yine beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Festival, 33 yıllık geçmişiyle başkentin en uzun soluklu etkinliği olmaya devam ediyor. Vakıf amaçlarımız doğrultusunda özveriyle düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, kentin vazgeçilmezleri arasında yerini korumaktadır.”

30 Nisan’a kadar devam edecek fesitvalde ayrıca, Ahmet Kanneci 40. sanat yılı vesilesiyle 20 Nisan’da Hacettepe Üniversitesi M Salonu’nda saat 20.00’de bir konser verecek.

Kapanış konseri AGSO’dan

Festivalin 30 Nisan’da gerçekleşecek kapanış konserinde Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası’nı şef Gürer Aykal yönetecek. AGSO konserde son yıllarda ismi sıkça duyulan, Berlin Filarmoni’nin 2015’te açtığı sınavda 80 kişi arasından seçilen genç keman sanatçısı Hande Küden ve dünyaca ünlü çellist Yo-Yo Ma’nın övgüsünü kazanan viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil’e eşlik edecek. MEB Şûra Salonu’nda saat 22.00’de başlayacak konserin biletleri 33 TL ile 44 TL
arasında değişiyor.