Gündem Başrol robotun

Başrol robotun

20.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘American History X’in yönetmeni Tony Kaye, hazırlıklarını sürdürdüğü ‘2nd Born’ adlı filmin başrolünü bir robota verecek.

Başrol robotun

'American History X’in de aralarında olduğu filmlerin yönetmeni Tony Kaye, yeni filminin başrolünü bir robota vermeye hazırlanıyor. Deadline sitesinin özel haberine göre ‘2nd Born’ adlı yeni Kaye filminde Robin Williams’ın 1999 yapımı filmi ‘Bicentennial Man’ ve Steven Spielberg imzalı ‘A. I. Artificial Intelligence’ın tersine robot rolünü aktöre değil, bir robota verecek. Filmde rol alacak robot oyunculuk teknikleri konusunda eğitilecek. Kaye, açıklamasında oyuncu ödüllerinde ve Oscar yarışında robotun performansının tanınmasını umduğunu da söyledi. Filmin çekim takvimi henüz belli değil.

Haberin Devamı

‘2nd Born’, Ali Atshani’nin imzasını taşıyan Val Kilmer’ın da aralarında olduğu bir oyuncu kadrosuna sahip ‘1st Born’un devam filmi olacak.

Fikir Kaye ve yapımcıdan

Bu yıl içinde gösterime girecek ‘1st Born’, İranlı bir baba ve Amerikalı bir annenin çocuğunun hikayesini farklı kültürel yapıları inceleyerek ele alacak. ‘2nd Born’da ilk filmin kadrosundan isimlerin de rol alması bekleniyor. Filmde bir robota rol verme fikri Kaye ve yapımcı Sam Khoze tarafından hayata geçirilecek.

‘American History X’ dışında Johnny Cash ve Red Hot Chili Peppers’ın da aralarında olduğu isimlere çektiği müzik videolarıyla da tanınan Kaye, belgesel ‘Lake of Fire’ ve okulda geçen kurmaca film ‘Detachment’la da dikkat çekti. Kaye, ‘2nd Born’ın yanı sıra 1970’ler New York’unda geçen suç filmi ‘Honorable Man’i çekmeye hazırlanıyor. ‘2nd Born’da bir robotun rol alacağı haberi sosyal medyada farklı tepkilerle karşılanırken hakkında çıkan makaleler sinemada özel efektlerin de olduğu yeni teknolojilerin yol açtığı ve açacağı değişim üzerine odaklanıyor.