Gündem Başsavcı Uzun son yolculuğuna uğurlandı

Başsavcı Uzun son yolculuğuna uğurlandı

21.09.2012 - 17:34 | Son Güncellenme:

Uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen savcı Murat Uzun, memleketi Samsun’da toprağa verildi

Başsavcı Uzun son yolculuğuna uğurlandı

Uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Tunceli’nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katıldığı törenle memleketi Samsun’da toprağa verildi.

Gazi Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Uzun’un naaşı, İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Burada Uzun’un eşi Cihan Uzun, ”Yiğit Murat, kahraman Murat güle güle, sevdiğim güle güle” diyerek 1 yaşındaki oğlu Hakan Taner’i, vedalaşması için babasının naaşının bulunduğu cenaze aracına oturttu.

”Kimseyi sevindirmeyeceğim” diyen Cihan Uzun, ”İki tane onun gibi yetiştiriyorum. Oğulları da babaları gibi olacak” ifadelerini kullandı.

Uzun’un cenazesi daha sonra törenin yapılacağı Samsun Büyük Cami’ye getirildi.

Buradaki törene katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şehit savcı Murat Uzun’un eşi Cihan Uzun ile annesi Ayşe ve babası Hamit Uzun’a başsağlığı diledi. Bakan Ergin, şehidin eşine Türk bayrağı verdi.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Uzun’un cenazesi, Yukarı Avdan köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehit savcının ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Ergin, Adalet Bakanı Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çok sayıda HSYK üyesi, mülki ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Uzun, 19 Eylül’de Ovacık Kandolar Mahallesi’nde adliye lojmanlarındaki evinin bulunduğu binaya girdiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi