Gündem Bayraktar: İHA’ları işte bu ruhla yaptık

Bayraktar: İHA’ları işte bu ruhla yaptık

18.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasının önünde “demokrasi nöbetinin” ikinci gününde toplanan kalabalığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile selamladı.

Bayraktar: İHA’ları  işte bu ruhla yaptık

Topbaş yaptığı konuşmada, halkın Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup teröristlere geçit vermediğini söyledi. Selçuk Bayraktar’ın, yerli insansız hava aracı (İHA) yapmayı başardığını dile getiren Topbaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın damadı ve evladı Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin gururu olan çok güzel bir insan. Gönüllerini koydular ve İHA yapmayı başardılar. Bu İHA’lar bugün terörle mücadelede en büyük gücümüz oldu” dedi.

Haberin Devamı

Selçuk Bayraktar da Çanakkale gibi İstanbul ve Ankara ile tüm Türkiye’nin de geçilemeyeceğinin gösterildiği bir destanın sene-i devriyesinin yaşadığını belirtti. Bütün dünyaya aynı ruhun yaşadığını göstermek için yine meydanlarda nöbet tutmaya başladıklarına dikkati çeken Bayraktar, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki anma töreninde bütün milletimizle birlikte eşim ve ben de çok duygulandık. Bu ruh sayesinde Türkiye’nin ilk insansız hava aracını yapmak hemen darbe sonrasında bize nasip oldu. Ağustos ayında hemen Güneydoğu’da eğitimleri vererek İHA’ları göreve başlattık. Bugün Allah’a şükür Türkiye, dünyada kendi mühendisiyle, elektroniğiyle, yazılımıyla, beyniyle, her türlü sistemiyle yapabilen 6 ülkeden biri haline geldi. Bu milletimizin verdiği bağımsızlık ruhunun eseri.”

Haberin Devamı