Gündem Bayram coşkusuna gölge düştü: 11 ölü

Bayram coşkusuna gölge düştü: 11 ölü

25.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini yaşadığı şehir dışında geçirmek isteyenler geçen cuma akşamından itibaren yollara düşerken, oluşan bayram trafiği kazaları da beraberinde getirdi. Tatil için farklı şehirlere giden 11 kişi trafik kazalarında hayatını kaybederken 18 kişi de yaralandı. Ülke genelinde farklı nedenlerle meydana gelen kazalarda ise iki kişi hayatını kaybetti, 62 kişi de yaralandı.

Bayram coşkusuna gölge düştü: 11 ölü

Kayseri-Malatya karayolu Karatay mevkiinde, önceki gece saat 03.00 sıralarında Mustafa H. yönetimindeki minibüs ile İ.Ö. yönetimindeki TIR çarpıştı. Kazada, minibüste bulunan Narin Y, Meryem H. ve Dilek B. hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı. Minibüstekilerin, Kurban Bayramı tatili için İstanbul’dan Van’a gittiği öğrenildi. 

Haberin Devamı

Yine İstanbul’dan Diyarbakır’a bayram tatiline gitmek için ailesiyle yola çıkan Lütfü Kesik’in (30), dün saat 09.00 sıralarında Aksaray-Adana karayolunda kontrolünü kaybettiği otomobil, bariyerlere çarpıp devrildi. Lütfü Kesik, eşi Hüsra Kesik (36), kızı Asel, oğulları Ömer Asaf (7) ve Hızır Ali Kesik (5) ile baldızı Miray Bakı (30) yaralandı. Araçta sıkışan baba Kesik, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. 

Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Hastaneye girerken Lütfü Kesik, ağlayan oğulları Ömer ile Hızır Ali’yi “Korkmayın oğlum. Siz iyi misiniz?” diyerek teselli etmeye çalıştı, sağlıkçılara da kızı Asel’i sordu. Hastaneye kaldırılan Asel Kesik, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 8 aylık hamile annesi Hüsra Kesik’in durumunun ise ağır olduğu öğrenildi. 

Haberin Devamı

Bartın’da dün sabah saat 06.30 sıralarında meydana gelen kazada ise, su kanalına uçan otomobildeki Mehmet (55) ve Kadın Yıldız (53) çifti ile oğulları Hakan Yıldız (26) hayatını kaybetti, kızları Melike Yıldız (23) ise ağır yaralandı. Yıldız ailesinin İstanbul’dan Kurban Bayramı tatili için yola çıktıkları, köylerine 3 kilometre kala kaza yaptıkları belirtildi. l HABER MERKEZİ