Gündem Bayram tatilcileri yolları kilitledi!

Bayram tatilcileri yolları kilitledi!

01.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayram tatili için önceki akşamdan itibaren yollara düşen vatandaşlar, bazı bölgelerde etkili olan yağmura rağmen trafik yoğunluğuna neden oldu. Şehirlerarası yollarda trafik zaman zaman kilitlendi, sürücüler güçlükle ilerledi… 

Bayram tatilcileri yolları kilitledi

HABER MERKEZİ - Ramazan Bayramı’nı memleketlerinde ve tatil bölgelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, önceki akşam saatlerinden itibaren yollarda trafik yoğunluğuna neden oldu. Dün bazı bölgelerde etkili olan yağışlı hava da bayram trafiğine engel olamadı. Trafik ekipleri de denetimlerini artırırken, ekipler, zaman zaman yağmur yağan bölgelerde sürücüleri, olası kazalara karşı dikkatli olmaları, yakın takip ve aşırı hızdan kaçınmaları yönünde uyardı. TEM yolu Kocaeli geçişi ile Bolu dağı kesiminde zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

Haberin Devamı

Ulaşımda 43 ilin geçiş noktasında yer alan ve “kilit kavşak” olarak adlandırılan Kırıkkale’de önceki akşam ve dün kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Yolda zaman zaman kazalar da meydana geldi. Ankara-Samsun D-200 kara
yolunda oluşan 6 kilometrelik araç trafiği dron ile havadan görüntülendi.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu’nda da bayram yoğunluğu yaşandı. Araçlar yollarda uzun kuyruklar oluştururken, Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de önlemler aldı. Öte yandan Trabzonsporlu taraftarlar da dün akşam oynanan maç için Trabzon’a akın etti. Bayrama gidenlerle taraftarlar birleşince, Karadeniz Sahil Yolu’nda trafik kilitlenme noktasına geldi.

TEM yolu Kocaeli geçişinin Ankara yönü ile Derince ve İzmit arasında yoğunluk oluştu. Yolun 3 şeritten 2 şeride düştüğü İzmit Korutepe Tüneli mevkisinde araçların ortalama hızı 50 kilometreye kadar düştü.

Haberin Devamı

Avrupa ile Anadolu arasından en önemli geçiş noktalarından Bolu Dağı’nın dik rampaları ve bazı dinlenme tesislerinin girişlerinde trafik zaman zaman durma noktasına kadar gelirken, yavaş ilerleyen trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. Bolu Dağı’nı kullanan sürücüler dün sabah saatlerinden itibaren, yer yer görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü sis altında yolculuk yaptı.

Afyonkarahisar-Antalya yolunda ve dinlenme tesislerinde yoğunluk yaşandı.

‘Tatlı’ bir telaş

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların alışveriş telaşı başlarken, en çok kuyruğun ise tatlıcılarda olduğu görüldü. Diyarbakır’ın tescilli tatlıları olan burma kadayıf ve soğuk baklava siparişlerini yetiştirmek için ustalar iki vardiya halinde çalışmaya başladı.

Konya’da vatandaşların bayram çikolatası, kahve ve lokum alışverişi için tercih ettiği tarihi Bedesten Çarşısı bayram öncesi en yoğun günlerini yaşıyor. 20 yıllık esnaf Arif Altınok, “Bu sene işlerimiz yoğun” dedi.

Deniz hudut kapısında kuyruk

Bayram tatilini Ege Denizi’ndeki Yunan adalarında geçirmek isteyen Türk turistler Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki deniz hudut kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.