Gündem BBOG’ye AP övgüsü

BBOG’ye AP övgüsü

07.05.2010 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milliyet’in 5 yıldır sürdürdüğü, 10 bin kız öğrencinin okula gitmesini sağlayan Baba Beni Okula Gönder kampanyası Avrupa Parlamentosu tarafından düzenlenen bir panelde övgü topladı

BBOG’ye AP övgüsü

Türkiye’deki sivil toplum örgütlerinin son dönemde Avrupa Birliği’nin (AB) gündeminde tutmaya çalıştıkları konuların başını kadın-erkek eşitliği çekiyor. Ankara’nın karnesinin hâlâ kırık olduğu bu konu, dün TÜSİAD ve KAGİDER’in katkısıyla Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) Liberal Grup tarafından düzenlenen panelde bir kez daha masaya yatırıldı. Milliyet’in beş yıldır sürdürdüğü Baba Beni Okula Gönder Kampanyası (BBOG), panele katılanları en çok etkileyen konu başlıkları arasında yer aldı.
Beş yılda, 300 bin kişinin desteğiyle 34 milyon Türk lirası toplandığını ve 10 bin kız çocuğunun okula gitmesinin sağlandığını söyleyen Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen, “Gelinen aşamada BBOG, bir kampanya olmaktan çıkıp ulusal hareket halini aldı” dedi. Mergen, Türkiye’deki kadın-erkek eşitsizliği ve kadın hakları konusundaki temel sorunlardan birinin kız çocuklarının eğitimi olduğuna dikkat çekti.

‘Etkileyici kampanya’
BBOG kampanyası için Çağan Irmak tarafından çekilen son reklam filmi de büyük beğeni topladı. Liberal Grup Üyesi Alman Parlamenter Gesine Meissner, BBOG’un Türkiye’deki en önemli sorunlardan biri olan kız çocuklarının eğitimine sağladığı katkıyı överken, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Viviane Reding’in kabine üyesi Viviane Hoffmann da kampanyayı “etkileyici” olarak tanımladı.

‘Atılması gereken adımlar’
“Türkiye’de kadın hakları konusunda atılması gereken çok adım olduğu” ortak mesajının verildiği panelde konuşan KAGİDER Başkan Yardımcısı Ayla Sevand, bu alanda yaşanan ana sorunları, “sınırlı siyasi taahhüt, ataerkil düşünce yapısı ve yasayla uygulama arasındaki büyük uçurum” olarak sıraladı.