Gündem Bebeğini bırakan anneye müebbet

Bebeğini bırakan anneye müebbet

10.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kocaeli’nde iki aylık bebeğini evde bırakıp Kurban Bayramı tatiline giderek ölümüne neden olan öğretmen Seçil Doğanay ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Bebeğini bırakan anneye müebbet

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 20 Ekim 2013’te meydana gelen olayda sınıf öğretmeni Seçil Müge Doğanay, iki aylık bebeğini evde yanlız bırakarak dokuz günlük bayram tatilini geçirmek üzere Hatay’daki yakınlarının yanına tatile gitmiş, bebeği ise açlık ve susuzluktan ölmüştü. Yakınları da almadığı için bebeğin cesedi hastane morgunda tutulmuş, bebek daha sonra deprem kurbanlarının toprağa verildiği 17 Ağustos Mezarlığı’nda defnedilmişti.

‘Hakkımı helal etmiyorum’
Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yargılanmasına devam edilen tutuklu sanık Doğanay suçsuz olduğunu savundu. Bebeğini sevdiğini belirten Doğanay, “Ona hiç bir şekilde zarar verecek bir şey yapmadım” dedi. Sanık avukatı Murat Yaman, müvekkilinin bebeğini, arkadaşı Metin Ş’ye teslim ettiğini, bebeğin adli tıp raporuna göre 7-8 gün yaşadığını, bu nedenle ihmali davranışla kasten öldürme suçu bulunmadığını öne sürdü. Yaman, müvekkilinin şizofreni hastası olduğunu öne sürerek, beraatini ya da ev hapsinde tutulmasını istedi.
Mahkeme heyeti avukat Yaman’ın bu talebini reddederek duruşmaya ara verdi. Kararı açıklayan mahkeme, Doğanay’a önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, ardından da iyi hal nedeniyle ömür boyu hapis cezası verdi.