Gündem Bedelli affı ne zaman yasalaşacak? Yoklama kaçakları ve bakayalar bedelli affı kapsamına dahil olacak mı?

Bedelli affı ne zaman yasalaşacak? Yoklama kaçakları ve bakayalar bedelli affı kapsamına dahil olacak mı?

21.06.2022 - 09:22 | Son Güncellenme:

Bedelli affı konusunda araştırmalar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjde ile duyurulan bedelli affına ilişkin detaylar netleşmeye başladı. Konuya ilişkin bugün açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 20 maddelik teklifin hazırlandığınu ve meclise sunulacağını duyurdu. Peki Bedelli affından yoklama kaçakları ve bakayalar yararlanabilecek mi?

Bedelli affı ne zaman yasalaşacak Yoklama kaçakları ve bakayalar bedelli affı kapsamına dahil olacak mı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan Bedelli affına ilişkin detaylarda netleşmeye başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal; 20 maddelik teklifimizi hazırladık açıklamasında bulunurken detayları da açıkladı. Peki Bedelli affından bakaya ve yoklama kaçakları yararlabilecek mi?

Haberin Devamı

BEDELLİ AFFI NE ZAMAN HANGİ TARİHTE ÇIKACAK KİMLERİ KAPSAYACAK?

550 bin kişiyi ilgilendiren bedelli affına ilişkin detayları AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal açıkladı. Ünal açıklamasında Yoklama kaçağı, bakaya olanlarında bedelli askerlikten yararlanacağını duyurdu. Bedelli affının ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda henüz net bir tarih olmasa da kısa süre içerisinde meclise sunulması ve yasalaşması bekleniyor. 

BEDELLİ AFFI KAPSAMINDA BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bedelli affı kapsamında yürürlüğe girecek bedelli askerlik ücreti konusunda bakaya ve yoklama kaçağı olanların durumu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nın ilgili miktarı belirleyip kamuoyuna duyuracağnı ifade etti.