Gündem Bekçi alımı için başvuru şartları neler? (7000 bekçi alımı ne zaman başlayacak?)

Bekçi alımı için başvuru şartları neler? (7000 bekçi alımı ne zaman başlayacak?)

02.05.2017 - 11:33 | Son Güncellenme:

7000 Bekçi alımı yapılacak! Yeni yayınlanan KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğü Taşra teşkilatına 7 bin bekçi alımı yapılacağı duyuruldu. Peki 7 Bin bekçi alımı için başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak?

Bekçi alımı için başvuru şartları neler (7000 bekçi alımı ne zaman başlayacak)

Çarşı ve mahalle bekçiliği için 7 bin ek kadro! OHAL kapsamında yayımlanan 690 sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunu"na getirilen düzenleme doğrultusunda, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından ele geçirilen silah, mühimmat, araç ve gereçler, TSK, EGM, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına tahsis edilebilecek

Haberin Devamı

Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 7 bin çarşı ve mahalle bekçiliği kadrosu ihdas edildi. Olağanüstü Hal Kapsamında bazı düzenlemeleri içeren 690 sayılı KHK, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, "İl İdaresi Kanunu"nda yapılan değişiklikle, Jandarma Genel Komutanlığının Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılarak genel kolluk kuvveti vasfına ve İçişleri Bakanlığına tamamen bağlanması sağlandı.

6136 sayılı "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunu"na getirilen düzenlemeyle uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından ele geçirilen ve milli savunma veya iç güvenlik hizmetleriyle doğrudan ilgili silah, mühimmat, araç ve gereç ile sarf malzemeleri delil olarak saklanmasına gerek bulunmaması halinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis edilebilecek

Haberin Devamı

2017 BEKÇİ ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

7 bin bekçi alımı resmi gazetede yayınlanmasının ardından başvurular ne zaman başlayacak soruları sorulmaya başlandı. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın başvuruların Mayıs veya Haziran ayı içerisinde başlanması bekleniyor. 7000 bekçi alımı başvuru tarihleri resmi olarak yayınlanır yayınlanmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

Çarşı ve mahalle bekçiliği için ilave 7 bin kadro

Söz konusu 690 sayılı KHK ile 29 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6749 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun"un beşinci maddesinde de değişiklik yapıldı.

Buna göre, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum, grup ya da terör örgütlerine üyeliği, iltisakı ya da bunlarla irtibatı nedeniyle haklarında idari işlem tesis edilenler ile aynı nedenle suç soruşturması veya kovuşturması yürütülenlerin pasaportları ilgili pasaport birimlerince iptal edilebilecek. Düzenlemeyle, nihai değerlendirmeye göre iptalinin gerektiği kanaati oluşursa pasaport iptal edilecek.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 7 bin çarşı ve mahalle bekçiliği kadrosu ihdas edildi.

BEKÇİ ALIMLARI HANGİ ŞEHİRLERDE OLACAK?

7 bin yeni bekçi için kadro tahsisinin ardından valilikler vatandaşları internet siteleri üzerinden bilgilendirecek. Doğu Anadolu'daki illerin ardından ilk etapta Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için bekçi alımı yapılacak.

Bekçi alım şartları neler?

Bekçi olmak için şartlar; T.C. vatandaşı olanlar, lise ve dengi okul mezunu olanlar, en az 1 yıldır İstanbul'da ikamet edenler, askerliğini yapıp 30 yaşından büyük olmayanlar, görevini devamlı yapmasına engel sağlık durumu olmayanlar, kamu haklarından mahrum olmayanlar, en az 1.67 cm boyunda olan adaylar başvuru yapabilecek.

Yukarıda ki şartlar genel olarak bekçi alımlarında aranmakta olan şartlar arasında yer almaktadır. 7 bin kişilik alım ilanının yakın zamanda yayımlanması beklenmekte olup ilanın duyurulmasının ardından detaylı bilgileri haberimizden edinebilirsiniz.